Şöyle ki işlemci kullanımından dolayı zamanında çok sıkıntı çektim CoD Warzone oynarken özellikle. 6 çekirdek işlemcilerde yavaştan %60-70 kullanımları görmeye başladı. O yüzden 6 çekirdek üstüne bakıyorum hocam.
Bir şey ezberleyip sürekli ezberlediğini benzer konular altında söyleyenlerden gına geldi.
Arkadaşım, AM5 soket uzun ömürlü filan değil. 2 sene sonra (2025) AM5 bitecek, sonraki soket tipi gelecek. LGA 1700'de olduğu gibi 2021 Kasım ayında geldi 12. jenerasyon Intel işlemciler bu tip soket kullanıyor. 13. nesile geçtik, hala LGA 1700 var. Bir sonraki nesil değişecek.
Konuya dönersek DDR4'te kalmak istiyorsanız 5800x3D, DDR5'e geçmek istiyorsanız da 13600K tercih edebilirsiniz. 4070 Ti DDR5 platformunda daha performanslı olacaktır.
Saygılar.
7950x3D gibi bir işlemci takmak için anakartı da ona göre seçmem lazım ama hocam. İlerde yine anakart değişimi görünüyor bu senaryoda.Epey bir test ve forumlarda araştırdım herhangi bir sıkıntı çıkmaz. Ayrıca diyelim ki sıkıntı çıktı 7600X satılır ve 7950x3D bile takılır yeri geldiğinde ki 7600x şuan 4090 gibi bir kartı bile besliyor.
Elinizdeki anakart o işlemciyi besleyecek mi onu da hesaba katmak lazım.GPU olarak RTX 4070 Ti kullanıyorum. Ryzen 5 5600 darboğaz yapıyor. Hem darboğazdan kurtulabileceğim hem de en mantıklı şekilde minimum bütçeyle yükseltebileceğim parçaları almak istiyorum açıkçası.
Valla hocam 7900X bile takıyorlar şuan benim kullandığım Gigabyte B650M D3SH anakarta. Manuel OC yapmayıp sadece PBO yapıyoruz ve açıkçası kendi anakartımın bunu kaldıracağını düşünüyorum.7950x3D gibi bir işlemci takmak için anakartı da ona göre seçmem lazım ama hocam. İlerde yine anakart değişimi görünüyor bu senaryoda.
Anakartı her türlü alıcam hocam. İkinci bir pc için elimdeki anakart ve işlemciyi kullanacağım.Elinizdeki anakart o işlemciyi besleyecek mi onu da hesaba katmak lazım.
7950x3D şuan için bütçemi çok aşar hocam. :/@Ayberk Gürfidan 7950X3D güç tüketimi olarak 7950'den daha düşük diye aklımda kalmış, onu bir araştır. Çok pahalı bi' anakarta da gerek olacağını sanmıyorum. Sağlamından B650 adam olana çok bile. Daha sonra çıkacak 9.nesil-10.nesil Ryzen'lardan birini de yapıştırırsın mis gibi olur.
7800X3D'de düşünebilirsin, Technopat incelemesini yayınladı bugün. Adam olana çok bile.7950x3D şuan için bütçemi çok aşar hocam. :/
VRM'e baktım. Yetersiz kalmaz. Elbette VRM önemli ama ben bu anakarttakini de yeterli görüyorum. İçi rahat edecekse üst takıma da bir VRM soğutucu bloğu alır.5800X3D çok güçlü ve çok güç çeken bir işlemci. O VRM soğutması yetersiz kalacaktır.
Ryzen 7 7700x, MSI B659 Tomahawk ve DDR5 Ram geleceğe dönük nasıl olur sizce? Ya da bu bütçeyi yaklaşık 7K düşürüp, i5 13600 ve B660 kombosu ile DDR4'te de kalabilirim. Sizin düşünceleriniz neler?