R7 5800x3D'ye geçilmesine rağmen FPS artışı olmadı

• Konuyu başlatan sado1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 290

sado1

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Aktif CoD oynayan birisiyim. 2K monitöre geçiş yaptım ve 5600'ün yetersiz gelebileceğini düşünerek 5800x3D aldım. Değerler görseldeki gibi. Neredeyse hiçbir fark yaşanmadı. Bu normal mi?

Diğer parçalarım: 3060 Ti ekran kartı, B550 anakart, 4300MHz 16 GB RAM, Samsung 1TB EVO Pro SSD.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-03-02 at 20.25.28.jpeg
    WhatsApp Image 2024-03-02 at 20.25.28.jpeg
    315,2 KB · Görüntüleme: 51
  • WhatsApp Image 2024-03-02 at 20.25.29.jpeg
    WhatsApp Image 2024-03-02 at 20.25.29.jpeg
    296,4 KB · Görüntüleme: 49
Çözünürlük arttıkça gpu kullanımı artar. Yüksek çözünürlüklerde işlemci değil de ekran kartı daha önemli, işlemci fps değerleriniz artmış fakat ekran kartınız aynı olduğu için fps değerleriniz aynı kalmış. İllaki fpsinizin yükselmesini istiyorsanız gpu yükseltmesi yapın.

Monitör değiştirdiğinizde işlemci modelini yükseltmek yerine düşürseniz bile bir fark olmaz. Çözünürlük yükseldikçe grafik gücü gerekir. Özellikle düşük çözünürlükte oynayanlar için işlemcinin iyi olması istenir. Bu da mantık olarak şu şekilde açıklanabilir;

İşlemci çizilecek olan grafik için GPU'ya emir verir ve GPU görüntüyü işler. Eğer CPU'nun emir hızı GPU'nun işleyebileceği kare sayısından düşük kalırsa o zaman darboğaz dediğimiz durum yaşanır. Ancak CPU çözünürlükten bağımsız olarak işleme yapar. Yani bir saniyede oluşacak görüntü sayısından bağımsızdır. Bu doğrultuda benzer grafik gücünde çözünürlük yükseldikçe FPS düşeceği için İşlemci yükü azalacaktır. Özellikle darboğaz durumlarının yaşanabileceği durumlarda yüksek çözünürlük veya yüksek grafik ayarı önerilir. Bu durumda 1080P'de sorun yaşatmayan işlemci daha yüksek çözünürlüklerde daha verimli çalışacaktır.

Arkadaşlar selam. Aktif CoD oynayan birisiyim. 2K monitöre geçiş yaptım ve 5600'ün yetersiz gelebileceğini düşünerek 5800x3D aldım. Değerler görseldeki gibi. Neredeyse hiçbir fark yaşanmadı. Bu normal mi?

Diğer parçalarım: 3060 Ti ekran kartı, B550 anakart, 4300MHz 16 GB RAM, Samsung 1TB EVO Pro SSD.

Fark var işlemci AVG. FPS değerlerine bak. Ekran kartı 5800x3D için hafif kalıyor. Ayrıca fidelity CAS kullanma.

İşlemci ekran kartına göre çok güçlü o islemci 4090 bile çok rahat besliyor gereksiz masraf yapmissin kendine arkadaşların dediği gibi eski islemci yeterdi o kart için

Herkese teşekkür ederim.Peki 25.000 bandında bu işlemciye uygun ekran kartı önerebilir misiniz ?.Amd ekran kartları var 7800xt gibi pişman eder mi ? hiç amd ekran kartı kullanmadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı