R7 7435HS prizdeyken ısınıyor

ezzbulon

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. Laptopum ASUS TUF Gaming A15 oyuncu laptopudur. Alalı 1 hafta oldu kendisini özenle koruyorum.
İşlemci: AMD Ryzen 7 7435HS
Dahili çalışma belleği (RAM)16GB
Toplam depolama kapasitesi1 TB
Ekran KartıNVIDIA GeForce RTX 3050
Normalde şarj takılıyken oyunlarımı oynuyorum bataryası pek dayanıklı olan bir masaüstü değil, prizde oyun oynuyorken CPU sıcaklık değerleri 88 92 seviyesine çıkıyor güç planı ayarlarından CPU'nun çalışma yüzdesini ayarlayabiliyorum. Prizdeyken en düşük çalışma yüzdesi %100 en yükseği ise yine %100.
Prizdeyken bu yüzdeyi %80 %90 veya normal ayarı olan %5 civarlarına düşürsem herhangi bir sıkıntı yaratır mı?
Normal prizde değilken bu yüzdeler en düşük %5 en yüksek ise %100'dür.

Çok uzatmışım kusura bakmayın özet şu prizdeyken bu seviyelerde olan CPU sisteminin gücünü düşürmeli miyim düşürürsem sıkıntı olur mu? Bilgili bir kişi tavsiyede bulunursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Laptopunuzun ısınması gayet doğal bence bir soğutucu alın bütçeniz varsa ayrıca ısınma elinize etki etmiyorsa kulanabilirisniz bence bende soğutucu var işlemcim sizinkinden düşük ama deli gibi ısınıyor sağ olsun.

kanka sıkıntı şarja takılıyken cpunun en düşük güç yüzdesi bile %100 çalışması o yüzdeyi kısıp %5 e alsam sıkıntı olur mu

Bende de aynı sorun vardı G-Helper diye bir uygulama var ASUS cihazlar için yapılmış ve sürekli güncelleme geliyor Armoury Crate'yi sildim ve onu yükledim hem yer kaplamıyor hem de işlemcinin agressive modu var onu kapatınca derecelerde 10 15 düşüş oldu yüklemeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…