R7 7700 sistemde BSoD hataları

wckky

Femtopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill F5-6000J3038F16GX2-FXT 2x16 GB DDR5 6000 MHz CL30 (EXPO)
SSD veya HDD modeli
Samsung 1 TB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
MSI RTX 4070 Ti Ventus 3X OC
Anakart
MSI Pro B650-P Wi-Fi
İşlemci
AMD Ryzen 7 7700
Merhaba,

Yaklaşık bir ay önce İtopya üzerinden yeni bir hazır sistem topladım. İşletim sistemi olarak Windows 10 Pro kullanıyorum.
Çoğu kişinin de yaşadığı gibi çeşitli mavi ekran hataları almaya başladım.

Sistemimde özetle;
-MSI Pro B650-P Wi-Fi anakart,
- G.Skill F5-6000J3038F16GX2-FX5 2x16 GB RAM,
-MSI RTX 4070 Ti Ventus 3X OC.
-Samsung 1 TB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD.
-AMD Ryzen 7 7700 işlemci.
-MSI MPG A850GF PSU bulunmakta.

Forum ve internet üzerinde gördüğüm aşağıdaki tavsiyelerin hepsini denedim.

1-Windows'u yeniden yüklemek.
2-driverları DDU ile kaldırıp. Güncel versiyonlarını üretici firmaların sitelerinden yüklemek.
3-BIOS'u güncellemek.
4-Memtest86 ile RAM testi yapmak. (RAM'leri ayrı ayrı ve ikisi birlikte test ettim hepsi Pass)
5-System file check (sorun çıkmadı)
6-Windows Memory diagnostic. (sorun çıkmadı)
7-disk check. (sorun çıkmadı)

Hiçbir şekilde EXPO modunu açmaya bile yeltenmedim. İlk haftasında bıkkınlık veren bu hatalardan ötürü direkt İtopya'nın servisine gönderdim. Onlara yaşadığım sıkıntıları ve dump File'ları paylaştım. Fakat kendileri üç gün sonra onlar da böyle bir hata olmadığını ve tekrar yaşanırsa komponentleri kendi servislerine gönderebileceklerini söylediler ve ben tekrar bilgisayarımı aldım ve kendim denemeler yapmaya başladım. İlk zamanlara nazaran mavi ekran sayımı azalttım muhtemelen gerçek anlamda driverlar ile ilgili sorunlarımda vardı ve onları bir şekilde çözdüm. Fakat şu an sistemimdeki her şey güncel olmasına rağmen ve bilgisayarıma son iki haftadır yeni bir program vb. yüklememiş olmama rağmen tekrar hatalar almaya başladım. RAM'lere gelecek olursak, RAM'leri tek tek denemeye karar verdim ilk denediğim RAM'de aynı gün içinde mavi ekran aldım ve sonrasında diğerini taktım ve onda üç gün boyunca bir hata almadım. Sonrasında emin olmak için diğer RAM'i tekrar taktım ve bu sefer onda da üç günü aşkın bir süredir hata almadım ve maalesef tekrar başladığım noktaya döndüm. Komponentleri servise göndermeden önce hatayı lokalize etmeye çalıştım ama gerek oyun oynarken gerek tarayıcıda bir şeyler yaparken farklı hata kodlu mavi ekranlar almaya başladım. Gerekli gereksiz tüm yakın zamanda aldığım mavi ekran dump dosyalarını ve donma görsellerini aşağıya bırakıyorum. Driver verifier açtığımda sadece AMD gpio3 driverından hata alıyorum. Onu kapattığımda başka bir hata almadım. Bir umut benim gözümden kaçan bir şeyi burada bulabilirim diye yazmaya karar verdim.

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.​

İyi sosyaller,

Dosya Ekleri

• dump1.png
    402 KB · Görüntüleme: 48
  • dump2.png
    850,5 KB · Görüntüleme: 45
  • dump3.png
    496 KB · Görüntüleme: 47
  • dump4.png
    574,7 KB · Görüntüleme: 44

Biraz araştırma yaptım RAM'lar işlemciye göre değil anakarta göre tercih edilmeliymiş. Anakart neyi destekliyor ise RAM'lar o MHz seviyesine çıkabiliyor. Ayrıca G.Skill'e mail atıp sorunu ve mimdump doyalarını attım yenisi ile değişim için RMA yönlendirdi. Fakat RAM'lar göndermem istenecek büyuk ihtimal ile değişim olması zor gibi.

F5-6000J3038F16GX2-FX5 - QVL - G.SKILL International Enterprise Co., Ltd. burada anakartım bulunuyor. Ben henüz garantiye gönderemedim süreç sonuçlanınca buradan haber verirseniz memnun olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…