R7 7700 sistemde "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE" mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Corleos

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast 16GB 5600MHz CL40 DDR5 Ram (KF556C40BB-16)
Ekran kartı
ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X 19
Anakart
ASUS TUF GAMING B650M-PLUS 6400MHz(OC) DDR5 Soket
İşlemci
AMD Ryzen 7 7700 5.3GHz 8 Çekirdek 32MB Önbellek S
Bugün elime ulaşan ve yeni kurduğum PC; Ryzen 7 7700, ASUS TUF 4070 Ti.

Battlefield 2042, Warzone 2.0 oyun ortasında aniden hata vermeden direkt oyundan atıyor. Sebebini bulamadım yardımcı olur musunuz?

Ekran kartı güncel, ısınmaya baktım 60 derece üstüne çıkmışlığı yok, farklı oturum kullanıcı açıp denedim olmuyor, açık olan bazı uygulamaları kapatarak denedim yine aynı sorun.

Şimdi de Warzone2 de oyundan bu şekilde attı.

Dosya Ekleri

• 47335535-A690-421A-96A8-4C2C070C06D7.jpeg
    95,9 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump paylaşır mısınız?
C:\Windows\Minidump içerisindeki en son dosyayı yükleyin.

BIOS güncelleyin.

Tüm sürücülerinizi buradan güncelleyin;

DirectX yükleyin.

bios güncellemek için harici bir hafıza kartına yükleyip bilgisayarı açarken mi kurmamız lazım yoksa direkt burdan indirip güncelleyebilir miyiz?

BIOS güncellemek için harici bir hafıza kartına yükleyip bilgisayarı açarken mi kurmamız lazım yoksa direkt buradan indirip güncelleyebilir miyiz?

USB'ye. ZIP'ten çıkartıp atın BIOS'tan flaşlayacaksınız. Netten bakabilirsin.

hocam son soru olarak csgo-age of empires ve bazı oyunlarda atma yapmazken sadece warzone ve battelfield gibi ekran kartını çok kullanan oyunlarda atıyor ve mavi ekran veriyor. bu bios güncellemesiyle bunu çözebilir miyiz başka yazılımsal bir problemi olabilir mi_?

Sadece BIOS güncelleyin diye bir bilgi vermedim hocam. Hepsini yapıp duruma göre yeniden değerlendiririz.

* *
* Bugcheck Analysis *
* *

KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139)
A kernel component has corrupted a critical data structure. The corruption
Could potentially allow a malicious user to gain Control of this machine.
Arguments:
Arg1: 0000000000000003, A LIST_ENTRY has been corrupted (i. E. Double remove).

Burada RAM'den 2 kere temizleme yapmakta bunun sonucunda Windows bunu olası bir buffer overflow algılayıp sistemi kapatmakta. %100 emin olmamakla beraber bu sonucu çıkarabiliriz.

Buradaki Çekirdek Modu Donanım Zorlamalı Yığın Koruması *veya* Bellek Bütünlüğünü kapatıp deneyin isterseniz.

Eğer bununla düzelmezse BIOS güncelleyin.
Anakartınızın Destek Websitesi adresindeki BIOS güncellemesini yapabilirsiniz. Benim ROG Flow cihazımda bir manuel USB ile var, bir de otomatik yükleyici var. Otomatik Yükleyici ile sorunsuz güncelledim.
B450M-K Anakartta birisi Internet Sürücüsünü güncelleyerek bu problemi aşmış görünüyor dilerseniz o sürücüleri de güncelleyin veya güncel ise stabil bir alt sürüme geçmeyi deneyin.

Kernel Security Check'i genellikle anti hileleri olan oyunlarda yaşadığım için, hata veren modül de dxgmms2.sys(Info: DirectX Graphics MMS: OS Windows 10) olunca ekran kartı belleğinde çalışan hileleri algılamak veya durdurmak üzere çalışan anti hile sistemlerini buffer overflow yapmaya çalıştığını düşünerek sistemi kapatarak hata dökümü oluşturduğunu düşünüyorum. Benim kendi çözümüm çekirdek yalıtımı kapatmak oldu umarım sizinki de bu şekilde çözülür.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…