R7 7700X işlemci 90 dereceye ulaşıyor

Aynı şekilde 95.

Yaptığım BIOS ayarlarından sonra Quick CPU da 60-64 arası. AMD Radeon'da 54.
Soğutucu bloğu koruyan jelatini çıkarttınız değil mi?

Soğutucu bloğu koruyan jelatini çıkarttınız değil mi?

Evet çıkarttım.

Eskiden açtığım.
Konusunda konuyu tam ifade edemeyişim (değerleri abartmamak için az söylemişim) memnum bir şekilde ayrılmamam ve aynı problemin hala devam etmesinden kaynaklı yeni bir konu açacağım.

Öncelikle MSI CoreLiquid V2 360 mm + Lian Li Uni fan SL Infinity 12cm (7 tane) kullandığımı belirtmek istiyorum, işlemcimi soğuk tutmak için yeterli olduklarını düşünüyorum.
İşlemcim en basit oyunları kapsıyan (genellikle) Roblox gibi oyunlarda bile 20dk ardından 95 dereceleri görebiliyor. Test etmek için 30 35 dakika oynadım ve sonuç maalesef ki beklediğim gibi 98 dereceydi.

Eki Görüntüle 2254618

Ardından her şeyi kapattım ve fan ayarlarımı güncelledim ki fanlarım soğusun, ama hiçbir işe yaramadı. Fanlarım zaten maksimumunda dönüyordu sıcaklığından dolayı.

Eki Görüntüle 2254571 Eki Görüntüle 2254574

(Bütün fanlarımın ayarını MSI Center'dan 2. ekran görüntüsündeki gibi yaptım).
Baktım hala soğumuyor (80 ila 90 arasındaydı) PC'yi kapattım ve camını çıkardım ki daha hızlı soğuyabilsin az buz. Aradan 20dk gibi bir süre geçtikten sonra BIOS'a girdim aynı fan ayarlarını BIOS'ta da yaptım ne olur ne olmaz diye. Ama BIOS'ta bile işlemcim 71 dereceydi...

Eki Görüntüle 2254584

Kasa çok ısındığı için neredeyse 30 40 dakika bilgisayarı kapalı tuttum ki soğusun.
Yeniden geldiğimde ilk yaptığım şey quick CPU'dan sıcaklık değerlerine bakmaktı, baktığım ilk sefer 80'lerde geziyordu ama 100W güç çektiğinden dolayı yeni açtığımdan kaynaklı olacağını düşündüm ve bekledim, görebildiğim en düşük değerler 61 ila 57 derecelerdi (en minimum 40-45W güç alıyordu bu durumlarda, Görev Yöneticisi ve sağ alttaki oktan arka plan uygulamalarını kapatsam bile.)

Eki Görüntüle 2254610 Eki Görüntüle 2254611

Bu sefer 2019 da çıkan oyun olan DMC 5'i oynamaya karar verdim sıcaklık değerlerini görmek için.
10dk oyunu oynadım ve değeler hiç şaşırtıcı olmadı, 94 derece 10 dakika içinde.

Eki Görüntüle 2254627
Önceki konuda bahsedilen BIOS ayarlarını, yani.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videosundaki geçen ayaların birebir aynısını yaptığım zaman (negatif curve vb.) Sistem 20-30dk içinde kendiliğinden kapanıyor. Bu yüzden o BIOS ayarlarını da mecburen geri çektim.

"Soğutucu bloğu/borusu çalışmıyor olabilir" diye aklınıza gelmiş olabilir ama hayır çalıştığı halde işlemcim bu halde maalesef. (elimle tuttuğum zaman çalıştığını zaten hissedebiliyorum ve soğutucunun pompasının kablosunu anakarttan ayırdıktan sonra işlemcim birkaç saniye içinde 128 dereceye fırladı ve sistem kapandı, yani sıvı soğutucu pompası çalışıyor.) Eki Görüntüle 2254591

3 kez bu durumdan dolayı her 3 4 ayda bir macununu yeniledim, termal macunun bitti. En son 3 hafta önce de yeniledim ama hala böyle. Kullandığım macun;
Doğru bir şekilde sıkıp yerleştirdiğime de eminim, soğutucu bloğun teması da var. Bu durum karşısında artık ne yapabilirim bilmiyorum?

Konuyu açarken yazmayı unutmuşum, monitörüm 2K çözünürlükte olduğu için normale göre daha çok ısınması normal ama bu kadar ısınmasının normal olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
Evet çıkarttım.

Konuyu açarken yazmayı unutmuşum, monitörüm 2K çözünürlükte olduğu için normale göre daha çok ısınması normal ama bu kadar ısınmasının normal olduğunu sanmıyorum.
Asıl monitör 2K çözünürlükteyse bu kadar ısınması anormaldir, yük daha çok ekran kartına biner çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı