R7 7700X işlemci stress testte 95 derece

Hayır benim 6950X 350 watt çekerken anca 105 derece oluyordu. 100 Wattlık işlemcilerde ne var da bu kadar ısınıyor anlayamıyorum.
TDP değeri temel frekans içindir. Maksimumda 2.5-3 katı kadar güç çekebilir işlemciler. Intel dokümanlarında tam yükte işlemci gücünü paylaşıyor ancak AMD için bu verileri bulmak zor. Örnek vermek gerekirse i9-13900K 125 Watt TDP ile gelirken uygun koşullarda 253 Watt'a kadar çıkabiliyor.
 
Kasa havalandırman mı kötü acaba ?
 
@540312 yüksek frekans farkı var. Yüksek TDP+yüksek frekans sonuç böyle oluyor.
Dostum 105 WATT TDP senin için yüksek sayılabilir. 6950X'e 350 watt çektiriyorum ve 105 derece diyorum galiba bu senin için sanayi hattı falan sayılır. 2 3 çekirdek için OV yapan işlemciler lanet bir şeymiş bunu anlamış olduk.

O işlemci AVX kullanınca 300'ü anında geçer. Benim demek istediğim de o zaten. Orta seviye işlemciler bile nasıl oluyor da 100 150 watt çekerken 90 100 derece oluyor.
 
Bahsettiğin işlemcinin de temel TDP değeri 140W, ayrıca tepe frekansı tek çekirdekte 4 Ghz. Orta seviyesi falan kalmadı artık. Birine 105 derken diğerine 350 deyince doğru kıyaslama yapmış olmuyorsun.
 
Bahsettiğin işlemcinin de temel TDP değeri 140W, ayrıca tepe frekansı tek çekirdekte 4 Ghz. Orta seviyesi falan kalmadı artık. Birine 105 derken diğerine 350 deyince doğru kıyaslama yapmış olmuyorsun.
7700X kaç watt çekecek maksimum?
 
İki büyük motorlu otomobilden biri ağır araç ve maksimum 150 KM hız yapıyor. Ağır olduğu için yine de çok yakıyor. Diğeri spor otomobil ve 300 KM hız yapıyor, ayrıca 0-100 hızlanması da 3 saniye. Sen diyorsun ki bu araç neden çok yakıyor, benim jeep bu kadar yakmıyor.
 
TDP değeri çektiği enerjiyi göstermez. Isı cinsinden bir değerdir. 7700X %70-%80 yük altında 40W falan çeker testlerine bakarsanız görürsünüz. 240'lık soğutucular da yeterli olur. Konu sahibi muhtemelen ya sıvı soğutucusunu tam oturtamamıştır ya da CPB ve PBO aynı anda açıktır. Bios'tan CPB açık PBO kapalı kullanılsa daha stabil ısı değerleri alabilir. Precision Boost açıkken işlemciye ekstra voltaj verip yüksek saat hızlarına çıkartıyor, bu da ısınmasına sebep oluyordur. İlk cümlede dediğim gibi TDP 105 demek 105W çekiyor demek değil.

AMD sitesinden kontrol edebilirsin ayrıca güncel chipset driver yüklü mü değil mi ?
 
Nasıl oluyor abi bu. Kasa cooler master td500 v2 kötü olamaz havalandırma imkanı yok. Oda sıcaklığı ne kadar etkiler acaba ya.


Turbo boost açık mı sende?
Açık.

Nasıl oluyor abi bu. Kasa cooler master td500 v2 kötü olamaz havalandırma imkanı yok. Oda sıcaklığı ne kadar etkiler acaba ya.


Turbo boost açık mı sende?
27 derece şu an oda sıcaklığı. Corsair H100 Capellix 240 MM sıvı soğutucu kullanıyorum. Kasa da Corsair 4000D. Sistemini yeni mi topladın ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…