R7 7700X RTX 4070S sistemdeki parçalar birbiriyle uyumlu mu?

alossut

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi pro b650-s wifi
Gigabyte rtx 4070 ti super eagle oc
Amd ryzen 7 7800x3d
Gskill 32 gb (2x16) ddr5 6000MHz
Anakart.

İşlemci.

Ekran kartı.

RAM.

Sıvı soğutucu.

Kasa.

Ayrıca bu işlemci ve ekran kartı darboğaz yapar mı?

Güç kaynağı yok. Kazık sistem bütçe ne kadar?
Boşta ssd ve güç kaynağım var onları takacağım bütçe 70000 tl zaten bu parçalar 70000 tl yapıyor sadece uyumlumu onu merak ettim

Boşta SSD ve güç kaynağım var onları takacağım bütçe 70000 TL zaten bu parçalar 70000 TL yapıyor sadece uyumlu mu onu merak ettim.

Uyumlu ama daha iyisi var.
54.858 TL kasa dahil. SSD ve güç kaynağı sende olduğu için seçmedim.
İstersen anakart MSI Tomahawk olarak kalabilir.
Senin yerinde olsam anakartı giriş seviye B650 alırım ekran kartını 4080 Super olarak değiştiririm. Bütçe 70k tutar yine. Performans olarak %40 daha yüksek almış olurum. 4070 Super yerine.

Son düzenleme:
Uyumlu ama daha iyisi var.
54.858 TL kasa dahil. SSD ve güç kaynağı sende olduğu için seçmedim.
İstersen anakart MSI Tomahawk olarak kalabilir.
Senin yerinde olsam anakartı giriş seviye B650 alırım ekran kartını 4080 Super olarak değiştiririm. Bütçe 70k tutar yine. Performans olarak %40 daha yüksek almış olurum. 4070 Super yerine.
Aynı işlemci ve ekran kartını paylaşacaktım. Hızır gibi yetişmişsiniz :)

MSI X670E Gaming daha iyi olmaz mı? Hem 5.0 PCI-e var hem 2 adet M.2 slotu.

MSI Gaming ASRock B650 olandan iyi. Ben zaten onun yerine X670e Pro RS ve pg lightning önerdim. Arkadaş sonra Tomahawk önerince bende o kadar çıkacaksak Aorus Elite AX al dedim. Mevzu bayağı karıştı arkadaş hala X670e Aorus Elite modeline Tomahawk'tan kötü diyor. Ben X670e Gigabyte Aorus veya ASRock X670e pg lighning gibi modelleri mantıklı buluyorum. ASRock olan ucuz Gigabyte olan daha iyi soğutma çözümüne sahip. Asıl tutulduğum hala Gigabyte ve ASRock anakartlar alınmaz demesine. Bu arkadaş zaten AMD anakartlarda XMP açılamaz diyen birisi. Max bilgisi bu kadar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı