sondertg
Hectopat
Merhaba, buradaki önerilere bakarak kendi ihtiyacıma göre bir sistem topluyorum. Ekran kartını bir iki ay sonra ekleyebilirim. Önceliğim oyun oynamak değil. Şimdilik satın aldığım parçalar şöyle:
İşlemci: Ryzen 7 7700X
SSD: Kingston KC 3000 1 TB
RAM: Vengeance DDR5 32 GB 6000 MHz C36 (2*16)
PSU: DeepCool PM850D, 850W
Soğutucu: DeepCool LS720 RGB 360
DeepCool LS720 RGB 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz DeepCool LS720 RGB 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! DeepCool LS720 RGB 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 4.701,95 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Monitor: ASUS TUF 27" VG27AQZ 165Hz 2K
Sipariş ettiğim kasa (Antec DF800 Flux) sorunlu olduğu için gönderilmedi, anakart da Gigabyte B650M Gaming X AX G11 idi fakat kutusu deforme olduğu ve kullanılmış olduğunu düşündüğüm için iade ediyorum. Kasa olarak bunu sipariş ettim fakat anakart ile aynı satıcıdan ve bambaşka bir lokasyondan gönderiyor.
https://tr.pcpartpicker.com/user/sondertg/saved/#view=tRfh99 (PSU listede olmadığı için ekleyemedim.)
6000'e kadar anakart ve 2000'e kadar kasa önerisine ihtiyacım var. Biraz küçük fakat ekran kartı alacağım zaman kasayı da değiştirebilirim diye düşünüyorum. Bu sipariş ettiğim kasa sorunsuz olursa yedi bine kadar çıkabilirim anakart için.
Şu ASRock B650 Pro RS AM5 (LGA 1718) Soket Anakart veya bu Gigabyte B650 Gaming X AX AM5 (LGA 1718) Soket Anakart olabilir. Bir de bu fiyatlarda MSI'ın muadilleri var fakat emin olamıyorum. Tavsiyeniz nedir?
Teşekkürler.
Güncel.
MSI Pro B650-P Wi-Fi anakart aldım. Kasa konusunda hala uygun bir seçenek bulamadım.
PSU: DeepCool PM850D ve geriye kalan parçalar burada:
Kasa için düşündüğüm seçenekler aşağıda. Daha uygun bir öneriniz varsa açığım, teşekkürler.
SHARKOON TG7M RGB ARGB Temperli Yan Cam, 4x120mm ARGB Fan, Type-C 3.2 Gen 2, Siyah, Mid-Tower Kasa - inventus
SHARKOON TG7M RGB ARGB Temperli Yan Cam, 4x120mm ARGB Fan, Type-C 3.2 Gen 2, Siyah, Mid-Tower Kasa
Phanteks Eclipse G360A, Mid Tower, DRGB, Oyuncu Bilgisayar Kasası
Phanteks Türkiye Distribütörü
Bir de ekran kartı önerilerinize de açığım.
Bir veya iki ay sonrasına kadar ekran kartı almak için bekleyebilirim. Fakat beklemek daha avantajlı mı olur bilmiyorum. Yirmi bin civarı bütçem var şimdi alırsam. Eğer beklersem de bütçemi artırabilirim.
Son düzenleme: