R7 7700X vs i7-13700K

ali ürün

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, mevcut kasamda 3 parça değiştireceğim. Mevcut ekran kartım ASUS ROG STRIX RX 6700 XT OC. RAM, işlemci, anakart alacağım ama DDR5 olarak iki işlemci arasında kaldım. Herhangi bir render ya da iş için değil sadece oyun için. 13700KF ısınma sorunu vs diyorlar, kafam karıştı.
Aşağıdaki parçalardan hangisi?

i7-13700KF
ROG STRIX B660-F Gaming Wi-Fi
Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 5600 MHz DDR5.

AMD Ryzen 7 7700X.
ASUS ROG STRIX B650E-F Gaming Wi-Fi

Arkadaşlar selam, mevcut kasamda 3 parça değiştireceğim. Mevcut ekran kartım ASUS ROG STRIX RX 6700 XT OC. RAM, işlemci, anakart alacağım ama DDR5 olarak iki işlemci arasında kaldım. Herhangi bir render ya da iş için değil sadece oyun için. 13700KF ısınma sorunu vs diyorlar, kafam karıştı.
Aşağıdaki parçalardan hangisi?

i7-13700kf
ROG STRIX B660-F Gaming Wi-Fi

AMD Ryzen 7 7700X.
ASUS ROG STRIX B650E-F Gaming Wi-Fi

Hpcam b serisi kullanacaksanız k serisi almayın ama sorunun cevabı i7.

AM5 alırsan 3-4 yıl sonra da sadece CPU'yu değiştirerek sistemi güncelleyebilirsin 13. nesil Intel için bu soketti ki son işlemci karar senin. Intel daha iyi bu arada. Ama ben bununla 7700X alırdım. X670e daha uzun vadeli olur.
Asrock X670E Pro RS AMD X670 6600 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 ATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri

Aslında bende Ryzen 7 5700X var ama RAM işlemci anakartı kızıma bir PC toplayacağım o yüzden değişiklik yapıyorum. X670'lere baktım biraz fiyat farkı B650 göre değer mi sence?

H

Hocam direkman k yazanlara ekstra para vermeyin k harfi içeriyiorsa overclock seçneği aktifdir ama bu seçneği sadece Z serisi anakartlarda gerçekleştirebilirsniz

Overclock yapacağımı sanmıyorum oynadığım oyunlarda belli FIFA 23 Assassin's Creed Battlefield Forza Dirt bunlar.

Aslında bende Ryzen 7 5700X var ama RAM işlemci anakartı kızıma bir PC toplayacağım o yüzden değişiklik yapıyorum. X670'lere baktım biraz fiyat farkı B650 göre değer mi sence?

Overclock yapacağımı sanmıyorum oynadığım oyunlarda belli FIFA 23 Assassin's Creed Battlefield Forza Dirt bunlar.
Bu daha pahalı değil mi hocam sizin istediğiniz model buydu ve X670E çok daha iyi.

AM5 alırsan 3-4 yıl sonra da sadece CPU'yu değiştirerek sistemi güncelleyebilirsin.

3 - 4 sene bir işlemci değiştirecekseniz neden bu kadar pahalı işlemcilere yatırım yapıyorsunuz? 7700K ve 13700K, ikisi de oldukça pahalı işlemciler.

3 sene sonra satmak istesen adlığından daha düşük fiyata satacaksın. Bu sefer yeni serilerin denk işlemcilerini almak için ya üzerine para koyacaksın ya da i7 yerine i5 ya da R7 yerine R5 alacaksın. Bu sefer de çok fazla performans kazancı elde edip edemeyeceğin muamma olacak.

Bir serinin en üst işlemcilerini aldıktan sonra o serinin uzun süre işlemci desteğinin olup olmamasının bir anlamı kalmıyor. 3 4 senede bir parça değiştirmeyi düşünüyorsanız, bu kadar pahalı bileşenlere yatırım yaparak zaten hata yapıyorsunuz demektir.

13700K hem oyun hem de render performansı olarak gayet güzel bir işlemci. Sadece oyun oynarım derseniz 13600K da bakabilirsiniz.

3 - 4 sene bir işlemci değiştirecekseniz neden bu kadar pahalı işlemcilere yatırım yapıyorsunuz? 7700k ve 13700k, ikisi de oldukça pahalı işlemciler.

3 sene sonra satmak istesen adlığından daha düşük fiyata satacaksın. Bu sefer yeni serilerin denk işlemcilerini almak için ya üzerine para koyacaksın ya da i7 yerine i5 ya da R7 yerine R5 alacaksın. Bu sefer de çok fazla performans kazancı elde edip edemeyeceğin muamma olacak.

Bir serinin en üst işlemcilerini aldıktan sonra o serinin uzun süre işlemci desteğinin olup olmamasının bir anlamı kalmıyor. 3 4 senede bir parça değiştirmeyi düşünüyorsanız, bu kadar pahalı bileşenlere yatırım yaparak zaten hata yapıyorsunuz demektir.

13700k hem oyun hem de render performansı olarak gayet güzel bir işlemci. Sadece oyun oynarım derseniz 13600K da bakabilirsiniz.

Bu maliyetlerle 3-4 senede bir değişim çok zor en azından kendi bütçem için konuşuyorum uzun yıllar değiştirmemek için bu tarz bir değişim içindeyim hem kızımın odasına PC lazım bendeki 5700X anakart RAM ona bir PC toplayıp o arada kendi PC mi yükseltmek en az 6-7 sene değiştiremem zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı