R7 7800x3D alınır mı?

YunUsta

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Ogrenci
Merhaba, yakın zamanda ekran kartımı 4060 Ti olarak değiştirdim. Şu anki setupımda kullandığım i7 8700K işlemcimi çoğunlukla FPS oyunları oynadığım için iyi bir işlemciye yükseltmek istiyorum. Oynadığım oyunlar ( CS, Valorant, Fortnite )

Aklımdaki işlemci verdiği yüksek FPS'lerden dolayı R7 7800x3D fakat aklımda AMD işlemcilerin Intel'e göre daha kısa ömürlü olduğu, performans kayıplarının yaşandığı ve yazılımsılar sorunların olduğu ön yargısı var.

En son 5 yıl önce bilgisayar topladığım için AMD ve Intel'in son durumlarından pek bir bilgim yok. Eğer aynı model işlemciyi kullanan ( ya da ona yakında olabilir ) görüşlerini bildirirse çok sevinirim şimdiden iyi Sosyaller ( bütçem işlemci için Max 20k )

Şahsi görüşüm 4060Ti için 7500F bile işinizi görebilir. 7800x3D de alınabilir tabii, bütçeye bağlı. Yalnızca bu işlemciyi alacaksanız soğutucu da almanız gerekebileceğini bilin.

R7 7800x3D fakat aklımda AMD işlemcilerin Intel'e göre daha kısa ömürlü olduğu, performans kayıplarının yaşandığı ve yazılımsılar sorunların olduğu ön yargısı var.

Dünyanın en iyi oyun işlemcisinden bahsediyorsun, bu saydığın sorunları görmemiş olmak istiyorum hocam.

Şahsi görüşüm 4060 Ti için 7500F bile işinizi görebilir. 7800x3D de alınabilir tabii, bütçeye bağlı. Yalnızca bu işlemciyi alacaksanız soğutucu da almanız gerekebileceğini bilin.

Şu anda aktif olarak Thermaltake ux 200 kullanıyorum TDP değeri 130 sizce 7800x3D ye yeter mi?

Dünyanın en iyi oyun işlemcisinden bahsediyorsun, bu saydığın sorunları görmemiş olmak istiyorum hocam.

Hocam 5 yıl teknoloji takip etmeyince böyle oluyor maalesef

Bence alabiliyorsan bir tane sıvı al.

R7 7800x3D TDP değeri 120 gözüküyor ( şuanki fanımın TDP değeri 130 soğutur gibi gözüküyor ) + odamda klima var büyük ihtimalle ilk önce ux 200 le deneyeceğim olmazsa sıvı soğutucuya yöneleyeceğim.

Ben çok bilgi bulamadım. Dediğiniz gibi mantıklı olur.

15.nesil Intel işlemcileri bekleyip 5-6 sene işlemci değiştirmemek veya Ryzen 7 7800x3D alıp ve orta üst seviye 4 slot RAM takılabilen bir anakart alıp ihtiyaç halinde 2 3 sene sonra yeni çıkan Ryzen işlemciler ile güncelleme yapmak arasındayım. Bende kararsızım işin açığı soğutucum Thermalright Phantom Spirit 120 SE. Ekran kartım ASUS TUF 3080 OC ekran kartı değiştirmeyi düşünmüyorum bir süre maddiyattan dolayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…