Rehber R7-7800x3D BIOS ve RAM Ayarları nasıl olmalı?

Gecikmeni çok yüksek buldum RAM için daha fazla ince ayar yapılabilir ve 60 ns altına rahatlıkla düşebilirsin diye düşünüyorum.
Evet hocam, TRFC1 ve TREFI zamanlamaları daha agresif girilebilir ama stabilitesi çok zor. 65.1'den 62 vs düşsem getirisinden çok götürüsü olur diye düşünüyorum . Bir çok kullanıcı 75-80 latencylerde kullandığını düşünerek 65.1 benim için zafer olarak gözüktü . TRFC1 agresifleştirip 480 TREFI 65535 gibi değerler girdiğimde stabilite sağlayamadım.

9700x işlemcimle uğraşmaya çalışırken bu konuya denk geldim, az buçuk fikir sahibi oldum. Ellerine sağlık hocam faydalı bir konu olmuş.

9700x işlemcimle uğraşmaya çalışırken bu konuya denk geldim, az buçuk fikir sahibi oldum. Ellerine sağlık hocam faydalı bir konu olmuş.
Çok teşekkür ederim hocam, yardımcı olduysam ne mutlu .

Ayarlar da bazı değişikliklere gittim. Üşenmeden Per Core 0,1,3,5,6,7 çekirdeklere -35 2'ye -25 4'e -30 değerlerini girdim. Per Core ayarı daha önce yaptığım bütün testlerin aynılarından geçti. 3 saatlik diablo 4 oynama sonucu;

Max Sıcaklık: 79.4
Ort. Sıcaklık: 62
Max Frekans: 5,381.3
Ort. Frekans: 5,012.9

3 saatlik oyun sonrası değerler;
Yeni Rekor! (Kişisel)

Max Frekans: 5,385
Max Sıcaklık: 70.1
Ortalama Sıcaklık: 59.7

Son düzenleme:

RAM ayarları deli dehşet işime yaradı, tekrardan eline sağlık.

RAM ayarları deli dehşet işime yaradı, tekrardan eline sağlık.
Kardeşim çok sevindim. Rica ederim

Yeni Güncel ayarlar ve sonuçlar;

Per Core: 0,1,3,5,6,7 (-45) 2 (-25) 4 (-30)

5 Saatlik Valorant sonrası değerleri;
Max Frekans Sınırı - Genel: 5410.7MHz
Max Sıcaklık: 75 Derece
Ort Sıcaklık: 62.3

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…