R7 7800x3D için hava soğutma vs sıvı soğutma

Qroyrd

Centipat
Arkadaşlar, yeni sistem dizdim de sistemin içinde AMD Ryzen 7 7800x3D tray 5.0 GHz 8 çekirdek 96 MB önbellek işlemci var. Fakat kasanın içinde hava soğutucu olarak da Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 işlemci soğutucu mevcut. Sizce bu soğutucu bu sisteme yeterli mi, yoksa ayrıca sıvı soğutucu mu takmalıyım?

Arkadaşlar, yeni sistem dizdim de sistemin içinde AMD Ryzen 7 7800x3D tray 5.0 GHz 8 çekirdek 96 MB önbellek işlemci var. Fakat kasanın içinde hava soğutucu olarak da Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 işlemci soğutucu mevcut. Sizce bu soğutucu bu sisteme yeterli mi, yoksa ayrıca sıvı soğutucu mu takmalıyım?

Yeterli zaten sadece oyunsa amaç yeter 3xd bellekleri sayesinde oldukça verimli çalışıp oyunda fazla güç tüketmiyorlar.

Ben 7800x3D ile Phantom Spirit kullanıyorum, PBO, CPB ve Curve Optimizer ayarları yapılı. Benchmark testlerinde Max 83-84, oyunlarda ise 60-70 derece arası geziyor.

Sıvı soğutma şart değil yani o işlemciye, kaliteli bir kule tipi iş görüyor. Almana gerek yok.

Ben 7800x3D ile Phantom Spirit kullanıyorum, PBO, CPB ve Curve Optimizer ayarları yapılı. Benchmark testlerinde Max 83-84, oyunlarda ise 60-70 derece arası geziyor.

Sıvı soğutma şart değil yani o işlemciye, kaliteli bir kule tipi iş görür.
Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 işlemci soğutucu iş görür mü

Sıvı soğutma şart değil yani o işlemciye, kaliteli bir kule tipi iş görüyor. Almana gerek yok.
Merhaba bende aynı işlemci ve hava soğutmayı kullanıyorum youtube da video izlerken sıcaklıklar bir anda 70-75 dereceyi gördüğü oluyor ve bazı oyunlarda (pubg) 80-83 derece oluyor gigabyte b650 gaming x ax v2 anakartım için dediğiniz ayarlar nasıl olmalı bu konular hakkında hiçbir bilgim yok ve türkçe kaynakta bulamadım yardımcı olur musunuz

Merhaba bende aynı işlemci ve hava soğutmayı kullanıyorum YouTube'da video izlerken sıcaklıklar bir anda 70-75 dereceyi gördüğü oluyor ve bazı oyunlarda (PUBG) 80-83 derece oluyor Gigabyte B650 Gaming X AX V2 anakartım için dediğiniz ayarlar nasıl olmalı bu konular hakkında hiçbir bilgim yok ve Türkçe kaynakta bulamadım yardımcı olur musunuz?

Hocam arkadaşın konusunu işgal etmeyelim. Yeni konu açıp etiketleyebilirsin veya benim açtığım şöyle bir konu var, oradan ayarları kopyala yapıştır da yapabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı