R7 7800x3D işlemcili 4070 ekran kartlı sistem aldım. FH4 açılmıyor. Anladığım kadarıyla dahili GPU olduğu için açılmıyor.
BIOS üzerinden bunu kapatmanın bir yolunu bulamadım. B650M-K ekran kartı var herhangi bir videoda güncel olarak bu kartta kapanma ayarı yok.
Birkaç video izleyerek yaptığım 2-3 ayar oldu. MSI Afterburner uygulamasında bile izleme ekranından siliniyor dahili ekran kartı. Ama oyun yine de açılmıyor.
AMD Cleanup Utility indirerek tüm işlemcinin dahili grafik sürücüleri siliniyor. Bu işlemden sonra rahatça FH4 açabiliyorum. Fakat W11 otomatik güncelleme yaptığı zaman.
Bu sürücüyü tekrar güncelleyerek çalışır duruma getiriyor ve FH4'e tekrardan girilmiyor. Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakmakta bir işe yaramıyor.
R7 7800x3D işlemcim var diye böyle saçma bir hata almak saçma bir durum. Konu ile ilgili destek verebilecek olan var mı?
Uygulama açılırken ram kullanımı 32gb ye kadar yukseliyor. 32gb ye gelince oyun açılmadan çöküyor. Hata kodu 1 ker3 çıkmıştı digerlerinde çıkmadığı icin hatirlamiyorum. Ama ilk seferinde kodu arastirdigimda amd cleanup utility ile suruculeri silmeyi oneriyordu yaptim ve ise yaradi. Dahili kart olmayınca oyun açılıyordu. W11 dahili kartin sürücüsünü guncelleyince tekrar açılmaz hale geliyor oyun. Aygit yoneticisinden radeon tm yi devre disi birakiyorum. Biostan integrated graphicsi disabled yapiyorum ama fark etmiyor oyun açılmıyor. Aşırı saçma yani ilk kez amd islemci aldim daha 3. Günüm sistemi teslim alalı ve aldigim hata baydırdı
Video rehber: Windows Ayarları'nı açın: Sistem bölümüne girin: Monitör sekmesinden Grafik Ayarları menüsünü açın: Göz at ile ayarlamak istediğiniz oyunun .exe dosyasını bulup seçin: Seçenekler'e tıklayın ve açılan pencereden oyunun hangi GPU ile çalışacağını belirleyin: Sonra...
Video rehber: Windows Ayarları'nı açın: Sistem bölümüne girin: Monitör sekmesinden Grafik Ayarları menüsünü açın: Göz at ile ayarlamak istediğiniz oyunun .exe dosyasını bulup seçin: Seçenekler'e tıklayın ve açılan pencereden oyunun hangi GPU ile çalışacağını belirleyin: Sonra...
Artarak 28gb ye kadar geliyor ve oyun acılamadan kapanıyor. Sorun sadece amd cleanup utility ile amd suruculerini kaldırınca düzeliyor. W11 guncelleme ile geri getirdiğinde yine açılmıyor