R7 7800x3D ile RX 9070 XT Elite sistemde darboğaz olur mu?

738139

Centipat
Selamlar iyi sosyaller. Ryzen 7 7800x3D ile RX 9070 XT Elite arasında darboğaz olur mu? Uyumlu mudur bu parçalar.(genel olarak Valorant ve Fortnite oynayan bir insanım ara sıra farklı oyunlar da oynuyorum ama genelde bunlar) (1080p Full HD)

1080P kartı değil, 2K/4K oyun için üretilmiş bir kart, bunu göz önüne alman gerekiyor. Darboğaz pek olmayacaktır ancak kullanmayı planladığın kart, minumu 2K için daha uygun, kısacası önerim 1440p oynaman olacaktır.

2k da neredeyse 0 oluyor

Sağlam oyunlarda grafikleri fullersen sıkıntı olmayacağını düşünüyorum fakat en azından 2K da kullanmak lazım bu sistemi. Bunun haricinde bu işlemci bu ekran kartını rahat rahat besler, darboğaz olmaz.

Hocam ben genelde 2k da oyanancak tarzda oyunlar oynamıyorum ondan 1080p dedim. Öyle işte god of war cyberpunk gibi oyunlar oynamıyorum . Sadece valorant fortnite arada vs bu oyunlar için darboğaz olur mu . Gönül rahatlığıyla alabilir miyim?

2k da neredeyse 0 ol

Bu tarz siteler genel olarak doğru sonuç vermemekte, bununla ilgili önceden technopat üzerinde konu da açıldı.
Hocam 2k oyunlarla pek işim yok gene de 2k da neredeyse 0 olmasını bilmek de güzel bi şey. Benim bahsettiğim oyunlar özelinde ne diyebilirsiniz darboğaz için

1080p kartı değil derken hocam? 1080p için fazla abartı bu kadara gerek yok mu yoksa 1080p de darboğaz yapar açısından mı 1080p kartı değil dediniz?

Sisteminiz 1080p için fazla güçlü olduğu için illa darboğaz olacaktır. 2kya aldığınız zaman sistem tam uyumlulukta çalışır

Attığım site tam doğru göstermiyor da ortalama %10 olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…