Pek bilmediğim için rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Peki hocam bu nasıl bi değer ortalama kaç olması lazım ya da benim darboğaz olmadan rahatça oynamam için hangi ekran kartını almam lazım bu işlemciye. Darboğazın bana nasıl bi etkisi olur?
Pek bilmediğim için rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Peki hocam bu nasıl bir değer ortalama kaç olması lazım ya da benim darboğaz olmadan rahatça oynamam için hangi ekran kartını almam lazım bu işlemciye. Darboğazın bana nasıl bir etkisi olur?
Darboğazın etkisini hissetmezsiniz hocam sizin ekran kartınız 2K ekran kartı olduğu için burada işlemci darboğaza sebep oluyor sisteminiz gayet dengede hiçbir şeyi değiştirmenize gerek yok 2K monitör alırsanız sistemin gücünü tam kullanabilirsiniz
Pek bilmediğim için rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Peki hocam bu nasıl bi değer ortalama kaç olması lazım ya da benim darboğaz olmadan rahatça oynamam için hangi ekran kartını almam lazım bu işlemciye. Darboğazın bana nasıl bi etkisi olur?
Darboğazın etkisi, CPU'nun yüksek kullanımı, GPU'nun daha az kullanılması ve oyunda drop, fps, lag sorunları oluyor. Senin için oluşabilecek problemlere bakarsak oyun tarafında değil, oyun sırasında arkaplanda kullanacağın programlarda en kötü kasma ve gecikme tarzı problemler yaşarsın, 1080P oynayıp FPS'i yeterli şekilde sınırladığın sürece oluşacak küçük darboğazı hissetmezsin bile.