R7 7800x3D işlemci düşük performans veriyor

Cazibe

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni sistem topladım. BIOS ayarlarında ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Cinebenc R23 testinde de düşük değerler alıyorum. Güç de 80W civarlarında geziyor. Yardımcı olur musunuz?
ASUS TUF RTX 4080 Super.
AMD Ryzen 7 7800x3D.
Kingston Beast 32 GB 6000 MHz CL30.
Kingston Renegade 1TB 7300 MB - 6000 MB.
MSI B850 Gaming Plus WI-FI6e
Arctic Liquid Freezer III 280.
NZXT C850 Gold.
MSI MAG pano M100R pz ARGB.

Arkadaşlar BIOS sıfırladım sadece EXPO 1 açtım ve öyle test ettim sonuçlar böyle.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-13 123321.png
    957,3 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Hocam sisteminiz gayet güzele benziyor. Size tavsiyem işlemcinizden tam performans alabilmeniz için AMD Ryzen Master ile ayar yapmanız. BASIC VIEW seçeneğiyle aşağıdaki ekranı açabilirsiniz. Sonrasında sağ kısımda Auto OC ve alt kısımda da ALL CORE yani tüm çekirdeklerin bir arada daha dengeli ve performanslı çalışabilecğei ayarı seçerek APPLY diyorsunuz. Sonrasında teste başlıyor.

1 saat kadar bir stres testi yapıyor ve işlemcinizin her bir çekirdeğinin karakteristik özelliklerini öğreniyor. Sonra en stabil ama en yüksek verim alaınabilecek şekilde BIOS ayarlarını kendisi yapıyor. Test sonrası ayarları uyguladığınızda bir kez restart attırıyor. Restart sonrası program otomatik olarka tekrar açılıyor. Oradan ayarlar olmuş mu vs bakabilirsiniz.

Bunu yaptıktan sonra OCCT'nin Power testini 10 dakika kadar yapın. Eğer bir error veya ısılarda bir sıkıntı görmüyoranız sıkıntı yok demektir. Sonra Cinebench testini tekrar yapmayı deneyin.

Tamamdır teşekkür ederim hocam deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…