R7-7800x3D işlemciye nasıl undervolt yapılır?

rhythmmm

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Oyunlarda 75 derece görüyorum en fazla bu değer stok ayarlarda bu işlemci için facia sayılmaz gibi ama canımı sıkan husus masaüstünde boştayken sıcaklığın 60 derece ile 45 derece arasında sürekli inip çıkması bu boştayken biraz fazla geldi sizden isteğim bu işlemciyi performans kaybı yaşamadan en serin şekilde nasıl çalıştırabilirim pek anlamıyorum bu işlerden ve bu işlemcide biraz hassas bir işlemciymiş riske almak istemedim o yüzden detaylı bir şekilde yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistemim şu şekilde;
MSI Pro B650s Wi-Fi
RTX 4070 Super.
R7 7800x3D.
Fuma 3 kule tipi işlemci soğutucu.
8x2 6000MHz DDR5 RAM.
1TB SSD.
MSI 750W Gold 80+ PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gördüğünüz sıcaklık değerleri anormal değil hocam. BIOS'tan ya da MSI yazılımından özel fan ayarı yaparak düşük sıcaklıklarda CPU fanının biraz daha yüksek devirli dönmesini sağlayın içiniz rahat değilse.

Kullandığınız termal macun nedir?

Fumanın içinden çıkan macun kaliteli değiştirmene gerek yok dediler onu sürdüm hocam

Hocam işte fana yüklenip gürültü çıkarmaktansa voltajı düşürüp ya da hızı sabitleyip daha düşük sıcaklık eldw edemez miyiz acaba 5600X işlemcim vardı onda bu şekilde undervolta güzel bir sıcaklık değeri yakalamıştım hem de performansı arttırmıştık

PBO kısmından undervolt ve limitleme ile genelde gayet serin çalıştırılabiliyor. Ryzen Master uygulaması üzerinden otomatik yapabilirsin.

BIOS'a girip Precision boost overdrive'a girip Curve optimizer sekmesine girdikten sonra all cores seçip negatif -15 değeri vermen yeterli. Başka hiçbir şey yapman gerekmiyor.

BIOS'a girip Precision Boost OverDrive'a girip Curve Optimizer sekmesine girdikten sonra all cores seçip negatif -15 değeri vermen yeterli. Başka hiçbir şey yapman gerekmiyor.

Hocam rastgele değer vermek çok etkili değil. Performans düşüklüğü ve düzgün çalışmamaya neden olabilir.

Hocam rastgele değer vermek çok etkili değil. Performans düşüklüğü ve düzgün çalışmamaya neden olabilir.
-15 çantada keklik bir değer. Senin dediğin gibi yapmaya kalkarsak forumdaki kımsenın bir değer önermemesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…