R7 7800x3D - MSI B650N Project Zero sistem nasıl toplanir?

gorkemzerox

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba;

Ben yeni bir bilgisayar topladım. Özelliklerini şuraya bırakıyorum:

İşlemci: 7800x3D
Anakart: MSI B650N Project Zero
PSU: MSI MPG A850G 850W
RAM: 2x16 GB Corsair 6000MHz DDR5
M.2 HDD: Kingston KC3000 1TB
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360mm sıvı soğutucu
Kasa: MSI MAG pano 100R pz ATX
Ekran kartı: Geçici olarak eski bilgisayarımdaki 2060 Super takıldı. 5070 Ti çıkmasını bekliyorum.

Şimdi donanım bağlama konusunda uzman arkadaşlarımın bilgisine ihtiyacım var.

1) MSI kasada 4 tane stok fan kendisne ait bir kontrolcüye bağlı. 3 tane fan reverse 1 tane de egzoz fan kasadan çıktı. Ben sıvı soğutucusundan gelen VRM bağlantısını SYS_FAN1'e bağladım. Pump kablosunu anakatta pumpa bağladım, fan kablosunu CPU_FAN'a bağladım. Kontrolcüdeki 4 pin olanı SYS_FAN2'ye bağladım, tüm fanlar sorunsuz çalışıyor acaba doğru bağlantı kurdum mu diye emin olmak istiyorum.

2) MSI kasanın stok fanları biraz kafa şişiriyor. Bilgisayarı kapatınca ohh bee dedirtiyor. Hava sesi çok fazla. Bunları değiştirmek gerekir mi?

3) kasanın altına 3 tane yukarı doğru verecek reverse fan bakıyordum ama piyasada çok fazla reverse fan yok olanlar da ya beyaz ya da stok bulunamıyor. Kasanın altıyla birlikte stock fanları da değiştirmek gerekir mi? Bana fan tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Lian Li'nin LCD ekranlı fanını düşündüm ama reverse değil, reverse olanı da beyaz renk veya stok yok. Stok olan sadece bulabildiğim ASUS TUF TR120 3'lü fan ama MSI'dan daha mı iyi daha mı kötü bilmiyorum.

Şu anda işlemci sıcaklığı boşta 55-65 arasında, oyun açınca 85'i bulmakta. Bu değer çok fazla değil mi? Fanları değiştirmek mi gerekiyor bilginize ihtiyacım var.

Not: Bütçe sorunum yok, bir kere yaparak düzgün bilgisayar yapmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba;

Ben yeni bir bilgisayar topladım. Özelliklerini şuraya bırakıyorum:

İşlemci: 7800x3D
Anakart: MSI B650N Project Zero
PSU: MSI MPG A850G 850W
RAM: 2x16 GB Corsair 6000MHz DDR5
M.2 HDD: Kingston KC3000 1TB
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360mm sıvı soğutucu
Kasa: MSI MAG pano 100R pz ATX
Ekran kartı: Geçici olarak eski bilgisayarımdaki 2060 Super takıldı. 5070 Ti çıkmasını bekliyorum.

Şimdi donanım bağlama konusunda uzman arkadaşlarımın bilgisine ihtiyacım var.

1) MSI kasada 4 tane stok fan kendisne ait bir kontrolcüye bağlı. 3 tane fan reverse 1 tane de egzoz fan kasadan çıktı. Ben sıvı soğutucusundan gelen VRM bağlantısını SYS_FAN1'e bağladım. Pump kablosunu anakatta pumpa bağladım, fan kablosunu CPU_FAN'a bağladım. Kontrolcüdeki 4 pin olanı SYS_FAN2'ye bağladım, tüm fanlar sorunsuz çalışıyor acaba doğru bağlantı kurdum mu diye emin olmak istiyorum.

2) MSI kasanın stok fanları biraz kafa şişiriyor. Bilgisayarı kapatınca ohh bee dedirtiyor. Hava sesi çok fazla. Bunları değiştirmek gerekir mi?

3) kasanın altına 3 tane yukarı doğru verecek reverse fan bakıyordum ama piyasada çok fazla reverse fan yok olanlar da ya beyaz ya da stok bulunamıyor. Kasanın altıyla birlikte stock fanları da değiştirmek gerekir mi? Bana fan tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Lian Li'nin LCD ekranlı fanını düşündüm ama reverse değil, reverse olanı da beyaz renk veya stok yok. Stok olan sadece bulabildiğim ASUS TUF TR120 3'lü fan ama MSI'dan daha mı iyi daha mı kötü bilmiyorum.

Şu anda işlemci sıcaklığı boşta 55-65 arasında, oyun açınca 85'i bulmakta. Bu değer çok fazla değil mi? Fanları değiştirmek mi gerekiyor bilginize ihtiyacım var.

Not: Bütçe sorunum yok, bir kere yaparak düzgün bilgisayar yapmak istiyorum.
9800x3D işlemcim var aynı sıcaklıklar.. Düzelmiyor.. İşlemci mi bozuk acaba Vatan'a garantiye vermeli miyim?

9800x3d 'nin çok fazla ısındığı ve en stabil şekilde 7800 X3D'nin çalıştığını forumlarda birçok başlıkta belirtmişler. Bu yüzden 7800X3D tercih ettim ama yine de sıcaklıkları fazla geldi. Bu MSI stok fan sanırım yeterli değil. Piyasada da reverse fan kıtlığı var, hiçbir yerde stok yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı