R7 7800x3D R23 testinde düşük puan veriyor

SKairippa

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, işlemci, RAM anakart soğutucuyu yeni aldım ve topladım. R23 testine soktuğumda işlemci stok ayarlarında 13000 puan veriyor, PBO ve co ayarı yapınca da nafile ne yapsam da olmuyor maksimum 13400 puan aldırıyorum ısıyla alakalı problem olduğunu düşünmüyorum, test sırasında 71 derece ayrıca EXPO 1'de kullanıyorum.

Parçalar:
Colorful Battle-AX B650M-Plus V14
Ryzen 7 7800x3D
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 X 6mm ısı borulu
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 DDR5 RAM RGB

Yüksek performans almak istiyorum sizlerce ne yapmalıyım ayarlarım nasıl olmalı + olarak testte 77w çekiyor sürekli

Bu yüzden düşük puan alıyorsunuz. Benim işlemci frekansları 5600Mhz kadar çıkmakta mesela.
Yardımcı olursanız sevinirim

İşlemci yüksek frekanslara çıkamıyor muhtemelen. Test esnasındaki frekans ne? Bendeki 7800X3D de stokta düşük puan veriyor(17k), - Curve ile 18k'lara çıkıyor. Silikon kalitesi de bir etmen ama sizinki kadar düşük olmaması gerek.
usta stokta 12k

curvesini negative 30 yaptım bu sonuçlar pbo autoda

Dosya Ekleri

• IMG_3054.jpeg
    IMG_3054.jpeg
    194,1 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Yüksek performans almak istiyorum sizlerce ne yapmalıyım ayarlarım nasıl olmalı + olarak testte 77w çekiyor sürekli

Yardımcı olursanız sevinirim

usta stokta 12k

curvesini negative 30 yaptım bu sonuçlar pbo autoda
Birebir aynı koşullarda, hatta 4750-4800mhz de benim işlemci 17k puan veriyor hocam. Ben sizdeki durumu anlayamadım. BIOS Güncel mi? Eğer güncelse colorful anakart bu işlemciye pek yaramamış gibi. Sisteminizdeki tek sıkıntılı parça anakart gibi duruyor.

Birebir aynı koşullarda, hatta 4750-4800MHz de benim işlemci 17k puan veriyor hocam. Ben sizdeki durumu anlayamadım. BIOS Güncel mi? Eğer güncelse Colorful anakart bu işlemciye pek yaramamış gibi. Sisteminizdeki tek sıkıntılı parça anakart gibi duruyor
hocam biosum güncel fakat şunu fark ettim x3d modu açmadan test ettim 17500 sonuç verdi sizin x3d modunuz açık haldemi 17k yoksa açık değilkenmi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı