R7 7800x3D RTX 3070 Ti sistem sürekli BIOS'a atıyor

EDenizAyc

Femtopat
RAM
Corsair Vengeance CL30 6000Mhz 2x16
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 2TB, Samsung 980 Pro 500Gb, WD 1TB
Ekran kartı
Asus Tuf Gaming RTX 3070 Ti
Anakart
Asus Rog Strix B650E-F
İşlemci
R7 7800X3D
Arkadaşlar dün eski sistemimi parçalarına ayırıp anakart, işlemci, RAM değişikliği yapıp ekstra olarak da yeni bir 2 TB SSD taktım.
İlk defa PC kuruyordum ve açılıp çalıştığını görünce sevindim baktım RAM'ler işlemci 3 depolama alanı falan görünüyorlar. Neyse kapatıp Windows installer yüklediğim USB'yi taktım ve tekrar açtım ama BIOS'a attı. Allah Allah dedim geçtim gidip özellikle USB'ye bootladım BIOS ekranından ve Windows kurulum ekranına geldim. Burada görebildiğim her drivera (yeni aldığım SSD hariç çünkü Windows'u ona yüklemek istiyordum.) Format atmaya ve silmeye çalıştım çünkü önceki bilgisayarımdan 1 SSD ve 1 HDD takmıştım. Neyse o şekil yaptım silinmeyenler vardı onlara da format attım sonra Kingston KC3000 SSD'yi seçip Windows indirmeye başladım. Süreç sonunda bilgisayar yeniden başlatıldı ve beni yine BIOS'a attı? Allah Allah dedim yeter dedim gidip SSD'ye bootlamaya çalıştım bu sefer de ve öyle açıldı. Son adımları yaptırdı ve masaüstüne geldim. Henüz internet bağlamamıştım ve bu BIOS işi canımı sıktığı için başka bir şey yapmadan bilgisayarı kapattım ve geri açtım. Bilin bakalım ne oldu? Beni BIOS'a attı. Ayrıca ekstra olarak Windows'u yüklediğim SSD'nin isminde bir ‘windows Boot Manager' yazısı da eklendi. Yeter yarın uğraşırım dedim ve gece 2'de kapattım.

Sabah bilgisayarı açınca tabii ki yine BIOS'a attı. Kontrol ettim hâlâ RAM işlemci 3 depolama her şey görünüyordu fakat görünen KC3000 SSD varken onun üstünde bir de Windows Boot Manager (bla bla bla KC3000) yazan bir boot seçeneği vardı. Artık ne yapacağımı şaşırdım ve USB'den Windows installer sekmesine geri gittim, command prompt açtım ve disk list açarak disk 0'ı (0 slotunda hard diskim vardı) seçtim ve clean all yazarak temizlemeyi başlattım. O an herhalde driverlara installer sekmesinde format atmam işe yaramadı diye düşünüp disk List'i denemiştim bu arada. Şu an odamda disk silimi sürüyor hâlâ sanırım 1 TB için 3 saat gibi bir süresi varmış bu işlemin. Bunu diğer disklere de yapacaksam tüm günü buna harcamış olurum ve bunu gerçekten istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl çözebilirim bu sorunu? Daha önce hiç böyle bir işe girişmemiştim ve yanlış bir şeyler yapmaktan da çok korkuyorum. Tek istediğim bilgisayarın artık düzgün bir şekilde çalışması.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı