bluetazy
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 7 7800x3D CPU
PNY RTX 4070 GPU
Scythe Ninja 5 İşlemci Soğutucu
HyperX Fury Renegade 2x16 GB 6000 Mhz Bellek
MSI x670 Gaming Plus MB
WD SN850 1 TB SSD
EVGA GQ 750 PSU
- Meslek
- Mekatronik Mühendisi
Öncelikle sistemim ve altyapım,
Twitch Klip
Görüldüğü üzere ses kasıyor, parazit oluşuyor, facecam donarak pikselleniyor, FPS inanılmaz düşüyor ve artıyor. Gecikme değerleri ise tavan yapmış durumda. OBS ayarlarımı paylaşayım ama takdir edersiniz ki bu sistemle pek de sorun yaşamamam gerekiyor.
NVIDIA Broadcast ve Elgato facecam kullanıyorum. Denemediğim şey kalmadı.
Bellek frekansım BIOS üzerinden 6000MHz değerine çekilmiş durumda.
Ryzen 7800x3D için BIOS ayarların PBO aktif tüm çekirdekler için -20 değerinde. (formattan önce de böyleydi)
Yardımcı olabilecek arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İnternet altyapım:
Ryzen 7800x3D
MSI B650-S-Wi-Fi
PNY RTX 4070
HyperX Fury Renegade 2x16 GB 6000MHz bellek
Scythe Mugen 5 soğutucu
WD Black SN850 NVMe
EVGA GQ850 Gold PSU
TurkNet GigaFiber 1Gbps simetrik altyapı
Ugreen CAT7 kablo
Bu sistemle sıkıntısız 8000 bitrate yayınımı yüksek FPS'lerde sağlıyordum. Fakat diğer yandan kullandığım başka programlar sebebiyle de sistemim yayın anında gecikme yaratmaya başladı. Ekran kartı ve işlemcinin tümleşik gecikmesi 6-7 Ms'lere dayanınca Valorant'ta ciddi sorunlar olmaya başladı. Temizinden bir format attım. Tüm driverları eksiksiz ve hatasız kurdum fakat yayın veremez hale geldim. Kontrol ettiğim DDU ile driver yeniledim vs yok sorunu çözemedim. Yol nispeten yakınken yeniden formatladım. Yeni bir ISO dosyasını Microsoft'tan edindim, her şey tertemiz kuruldu. Ardından yine aynı şeyleri yaşadım. Ki o durum da tam olarak şöyle,Twitch Klip
Görüldüğü üzere ses kasıyor, parazit oluşuyor, facecam donarak pikselleniyor, FPS inanılmaz düşüyor ve artıyor. Gecikme değerleri ise tavan yapmış durumda. OBS ayarlarımı paylaşayım ama takdir edersiniz ki bu sistemle pek de sorun yaşamamam gerekiyor.
NVIDIA Broadcast ve Elgato facecam kullanıyorum. Denemediğim şey kalmadı.
Bellek frekansım BIOS üzerinden 6000MHz değerine çekilmiş durumda.
Ryzen 7800x3D için BIOS ayarların PBO aktif tüm çekirdekler için -20 değerinde. (formattan önce de böyleydi)
Yardımcı olabilecek arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İnternet altyapım:
Son düzenleme: