R7 7800x3D RTX 4070 Ti Super sistem uyumlu mu?

Nefes123321

Centipat
Daha fazla  
  • Ryzen 7 7800x3D
  • Corsair H100 RGB 240mm
  • ASUS Prime X670-P-CSM
  • GeForce RTX 4070 Ti Super
  • Corsair Vengeance 16 GB
  • Kingston NV2 1TP
  • Corsair iCUE 3000D kasa
  • Corsair CX750 750W 80+ Bronze

Kasa ve diğer parçalar uyumlu mu? Öneri alabilirim. RAM'e ekleme yapacağım daha sonra...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda benzer bir sistem topladım. 850w güç kaynağı ve minimum 360 mm soğutucu önerdiler. Bunları değiştirebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda benzer bir sistem topladım. 850w güç kaynağı ve minimum 360 mm soğutucu önerdiler. Bunları değiştirebilirsin.

AMD'nin önerdiği 360 diyorlardı ama işlemci çok fazla ısınan bir işlemci değilmiş araştırmalarım sonucu bunda karar kıldım sıkıntı yaşayan görmedim forumlarda ve yorumlarda siz hiç 240mm kullandınız mı güç kaynağına bütçe ayırır ayırmaz değiştireceğim o da aklımda.

2 gün önce sistem kurdum. Ryzen 7 7800x3D aldım. İşlemci inanılmaz ısınıyor hocam sağda solda ısınmıyor diyenlere aldırmayın. Phantom Spirit soğutucu ile (bu soğutucu iyidir hava soğutma için 360mm giriş modellerindeki soğutuculara kafa tutar) işlemci stock haldeyken

AIDA64 Full stress testinde 92 derece ( tüm tikler seçili iken ekran kartı vs dahil tüm sistem testi)
Cinebench Multi Threat testinde 85 dereceyi görüyordu. Undervolt ile 10 derece düşürdüm sıcaklıkları. Şimdi Cinebench'te 75 civarında. Undervolt sonrası oyunlarda 60-70 arasında.

Size önerim kaliteli bir macun ile Thermal Grizzly veya Cooler Master MasterGel Maker gibi
360mm kaliteli bir sıvı soğutma alın bence hocam. 240mm düşünmeyin derim.

Uzun vadeli olsun stabil olsun diyorsanız 850w dan düşük olmayan gold sertifikalı güzel bir power alın hocam uzun süre kafanız rahat olur. Ayrıca RAMi 32 yapın mutlaka. 16 yetmiyor artık. Diablo oynarken sistemim 18-19 gb kullanıyor mesela suan benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…