Selamlar herkese iyi sosyaller. 1 sene önce bir sistem topladım aşağıda da bu sistem donanımını paylaşacağım. Uzun süredir Escape from Tarkov oyununu oynuyorum. Yalnız FPS +100-150 olmasına rağmen oyunum da takılmalar mevcut. Bu soruna bir türlü çözüm bulamadım. Forumlar da ve video araştırmalarımda bencmark testleri vs. olumlu sonuçlar vermesine rağmen ben bu sonuçları elde edemiyorum. Sorun nedir acaba?
Tarkov zaten optimizasyon özürlüsü bi oyun hocam. Oyun ayarlarından binaural Audio seçeneğini mutlaka kapat, o özellik işlemciyi saçma sapan boğup anlık drop sokuyor.
Bir de BIOS'tan EXPO açık mı diye bi bakın, RAM'ler 4800 MHz'de kalmışsa işlemci tam performans veremez, takılma yapar.
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. EXPO 6000mhz de çalışıyor hocam geçen gün bu sorun yüzünden BIOS güncelleme yaptım ve tek açtığım ayar bu idi. Oyunu sildim yeniden yükledim nvidia deneyim masası ayarlarını tekrar araştırmalarımla güncelledim. İzlediğim videolarda benim sistemime ait benchmark testleri çok olumlu +150-200 fpsle 0 stutterlı oyun oynatıyor herkes ama bende ki soruna çözüm bulamıyorum .
Hocam Escape From Tarkov için genelde Process Lasso programını kullanıyorlar. Araştırmanızı öneririm. İzlediğin videolarda %90 Process Lasso kullanıyordur.