R7 7800x3D & RTX4070S sistemin performansı düşük

Rogen

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Umarım keyfiniz yerindedir arkadaşlar.
Bugün CS2 oynarken rework yeni gelen train haritasında durduk yere bilgisayarım kapandı ve sonrasında açtığımda hw monitörden işlemi sıcaklığını incelediğimde Ryzen 7 7800x3D işlemcimin Max 79 min 46 ortalama 69'da olduğunu gördüm. Bilgisayar'da bir şey çalışmazken çoğunlukla ortalama hızlar 50-55 civarı oluyor.

Kullandığım sistem özellikleri:
GPU: ASUS Dual RTX 4070 Super 12 GB
CPU: Ryzen 7 7800x3D
MB: ASUS TUF B650-Plus Wi-Fi
RAM: Corsair Vengeance RGB cMH32GX5M2B6000Z30k AMD EXPO 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30
PSU: Corsair 750W rme series RM750e 80+ Gold Full modular
SSD Western Digital Black SN850X WDS100T2x0e PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD.

Yani sebebini anlamadım açıkçası bazen de gereksiz performans sorunları yaşıyorum.
Sıvı soğutucu kullanmıyorum, 4 tane 120mm fan 3 önde 1 arkada, 1 tane 120mm işlemci fanı bulunmaktadır.

Bilgisayarı 2 ay önce kurdum ve driverları yüklerken sanırım bilmeden bazılarını 2 defa kurdum, bir tane yüklediğim driver diğer yüklediklerimi tekrar kurdu o sorun olur mu bilmiyorum.
NVIDIA Denetim Masası ayarlarımı ve geriye kalan ayarları kullandığım sisteme göre nasıl yapmalıyım sizce bu bilgisayarı en iyi performansı ile nasıl kullanabilirim? Oyunları da genellikle en yüksek performansı verecek şekilde yüksek-orta grafik ayarlarında oynuyorum, çünkü düşük ayarlarda Yüksek ayarlarda verdiğinden az FPS veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet tüm driverlar güncel
Ekran kartınızı resetlemeyi deneyin. Kısayol tuşları Win + Ctrl + Shift + B'dir.

Hocam sistem özellikleriniz ile bir darboğaz testi yaptım. Sonuçlar:
1731604066331.png

Arkadaşlar az önce CS2'deydim ve maç bittiği gibi bilgisayar aniden kapandı. Hızlıca tekrar açıp HWMonitor resmini çektiğimde böyle bir sonuç aldım. Gerçekten gereksiz ısınıyor, daha önceden böyle olmuyordu son 1 haftadır böyle bir performans sorunu var. Havalarda soğuduğundan bu kadar çok ısınıyor olması hiç normal değil özellikle bir oyundan. Genellikle en yüksek optimizasyonu alabilmek için oyunlarda yüksek sistemlerde yüksek grafik ayarlarını yapmam gerekiyor ancak sizce tüm ayarları düşürsem her şeyi performans moduna alsam daha mı iyi olur, özellikle NVIDIA Denetim Masası 3D grafik ayarlarını da performans moduna çeksem.

1731717827885.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı