Render veya yazılım ile falan uğraşıyorsan ekran kartını NVIDIA yap ama oyun oynuyorsan AMD daha iyi bütçe arttırabiliyorsan ve render yazılım vs yapıyorsan 5070 Ti al ama arttıramıyorsan 5070 almak zorunda kalıyorsun ve oyunlarda da 9070 XT 5070'in çok önünde.
Evet bunun araştırmasını çok yaptım renderle hiç alakam yok genelde ilerlemeli oyunlar oynuyorum haliyle yer yer 5070ti'ın önüne bile geçiyor bazı oyunlarda 9070XT
Arada da nereden baksanız 10K fiyat farkı var..
Fps oyunları ile işin yoksa ve sistem daha uzun ömürlü olsun , render olsun , belki yayın yaparim , soğuk olsun. Kisacası fps oyunu hariç her açıdan daha iyi olan i5 14600KF yi kendin incele kanka. Detaylıca oyun testlerine bak yaklaşık yüzde 5-10 kadar fps kaybedip bütçeni çok rahatlatır. 14 çekirdekle 20 sene işlemci değişmessin. Yarı fiyata. Son olarak rdr de yüzde 60 daha güçsüz bu işlemci nedenini çözemedim
FPS oyunları ile işin yoksa ve sistem daha uzun ömürlü olsun, render olsun, belki yayın yaparim, soğuk olsun. Kisacası FPS oyunu hariç her açıdan daha iyi olan i5 14600KF yi kendin incele kanka. Detaylıca oyun testlerine bak yaklaşık yüzde 5-10 kadar FPS kaybedip bütçeni çok rahatlatır. 14 çekirdekle 20 sene işlemci değişmessin. Yarı fiyata. Son olarak RDR de yüzde 60 daha güçsüz bu işlemci nedenini çözemedim
Fps oyunları ile işin yoksa ve sistem daha uzun ömürlü olsun , render olsun , belki yayın yaparim , soğuk olsun. Kisacası fps oyunu hariç her açıdan daha iyi olan i5 14600KF yi kendin incele kanka. Detaylıca oyun testlerine bak yaklaşık yüzde 5-10 kadar fps kaybedip bütçeni çok rahatlatır. 14 çekirdekle 20 sene işlemci değişmessin. Yarı fiyata. Son olarak rdr de yüzde 60 daha güçsüz bu işlemci nedenini çözemedim
L3 önbelleği 100mb olan bir işlemci nasıl 14600kf ile aşağı yukarı aynı fps'de çalışır aklım almıyor abi ya.. Bu arada 2K monitörüm var FHD değil de 2K'da oynuyorum oyunları bilginize @missy5566
işlemci ömründen bahsediyorum. 39K çoklu çekirdek bench + 14 çekirdek bu işlemci ile değişmesine gerek kalırmı sence. Oyunda r7 7800x3d ile yarışıyor. Ha fiyatı yüzde 100 arttırıp yüzde 5-10 fps fazla alacam diyorsan. Yani ben mantık ilişkisi kuramıyorum diyorsan amd olabilir tercihin.
L3 önbelleği 100mb olan bir işlemci nasıl 14600kf ile aşağı yukarı aynı fps'de çalışır aklım almıyor abi ya.. Bu arada 2K monitörüm var FHD değil de 2K'da oynuyorum oyunları bilginize @missy5566
Baba oyunlari 2k da oynayacaksan etme günahtir vallahi senin için soyluyorum para kolay kazanilan bir şey değil yaw. I5 14600KF işlemci kas performansı r7 nin çok ustunde. O yüzden l3 farkını kapatıyor çoğu oyunda. Eğer 2k oynarsan fark göremezsin valla yazik olur
Baba oyunlari 2K da oynayacaksan etme günahtir vallahi senin için soyluyorum para kolay kazanilan bir şey değil ya. i5 14600KF işlemci kas performansı R7'nin çok ustunde. O yüzden L3 farkını kapatıyor çoğu oyunda. Eğer 2K oynarsan fark göremezsin vallahi yazik olur.
L3 önbelleği 100 MB olan bir işlemci nasıl 14600KF ile aşağı yukarı aynı FPS'de çalışır aklım almıyor abi ya. Bu arada 2K monitörüm var FHD değil de 2K'da oynuyorum oyunları bilginize @missy5566