R7 7800x3D RX 9070 XT sistem için yükseltme önerisi

Merhaba arkadaşlar, bir bilgisayar sistemi (full) kuracağım. Fakat sistemin anakartı, işlemcisi, faresi ve RAM marka/modeli konusunda kararsız kaldım ve sizlere ne gibi bir yükseltme yapabileceğimi sormak istedim. Sistem;

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D tray 5.0GHz 8 çekirdek 96MB önbellek soket AM5 işlemci.

Anakart: ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI mATX.

Ekran kartı: ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16 GB GDDR6 256 bit.

RAM: Lexar ares 2nd gen RGB 64 GB (2x32 GB) 6400MHz CL32 Intel XMP 3.0 / AMD EXPO DDR5 heatsink RAM (LD5U32G64C32BR-RGD)

SSD: Lexar NM790 2TB NVMe PCI-e Gen4 X4 okuma 7400 MB - yazma 6500 MB PS5 uyumlu M.2 SSD (lNM790x002t-rnng)

Kasa: Lian Li O11 dynamic EVO XL ATX full Tower siyah temperli cam.

İşletim sistemi: Windows 11 Pro.

Monitör: Dell SE2725HG 27 inç 200Hz Full HD FreeSync Premium IPS Gaming monitör.

Kule tipi soğutucu: DeepCool AK500 digital AM5/1851P beyaz işlemci hava soğutucu.

Kulaklık standı: Razer baz istasyonu V2 Chroma - USB hub ve RGB aydınlatmalı kulaklık standı (7.1 Surround sesli USB hub, entegre kulaklık tutucu, kaymaz stant, Chroma RGB) Mercury.

Game-pad standı: Play vital universal Controller stant.

Hoparlör: Razer leviathan V2 X 2.0 channel 65W hoparlör sistemi.

Webcam: Logitech C505.

Kasa fanı: Lian Li Uni fan SL V2 140mm PWM portlanabilir RGB 77.6 CFM fan [6X]

Klavye: Zornher ZH980 95% dip-dye proce.

Mouse: Logitech Pro X Superlight 2 DeX kablosuz optik oyun faresi.

Mouse-pad: Gamepower GP700 RGB 700x300x4mm Gaming mouse pad.

Kulaklık: Gamepower Aero Ultra 7.1 USB kablosuz kulak üstü oyuncu kulaklığı.

Güç kaynağı: Lian Li Edge 1300W 80+ Platinum sertifikalı tam modüler ATX siyah.

GPU tutucu: Gamepower heatsync ARGB LCD VGA holder.

Gamepad: Asus Rog Raikiri GU200X kablolu gamepad.

Termal macun: Thermall grizzly Kryonaut Extreme 33.84G termal macun.

Bütçeyi yanlış yazmışım, 160000.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlamından 4k monitör tam olur. ASUS'un 1080p ve 4k modu olan monitöründen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağlamından 4K monitör tam olur. ASUS'un 1080p ve 4K modu olan monitöründen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında şu an 27" pivot bir monitörüm var, sanırsam 2K özelliğini de destekliyor. Hikâyeli oyunlar ve harita tasarımı yaptığım için 4K monitör düşünüyordum fakat onun için de ekran kartını yükseltmek gerekiyor.

Kulaklık ve mousepadini kesinlikle değişmen lazım şöyle bir sisteme bu kulaklık olmamış bence.

Aslında ilk başta James Donkey markasından bir kulaklık almayı düşünmüştüm, fakat şu an kullandığım sistemin kulaklığının performansını görünce vazgeçtim. SteelSeries Arctis Nova 5 (kablosuz) düşünüyorum.

Şimdi biraz baktım da mouse-pad olarak SteelSeries QCK iyiymiş.

Son düzenleme:
Termal macun: Thermall grizzly Kryonaut Extreme 33.84G termal macun.

Bir termal macuna 4.8k verilmez hocam Arctic MX6 alsanız bile fazlasıyla yeter 33.84Gr napacaksiniz? Anakarti falan yükseltin o paraya.Ayrica çok gereksiz parçalara abanilmis fakat monitörü Full HD IPS seçmişsiniz.Minimum 2K Oled falan bakın bu bütçede

Son düzenleme:
@sistemkurucuvarlikhu yani RTX 5080 gibi olmasa da RX 9070 XT 4K için yeterli, değiştirmene gerek yok.

Anladım, o zaman aynı bırakacağım. Eğer ileride ekran kartını 4090'a yükseltirsem değiştiririm.

Bir termal macuna 4.8k verilmez hocam Arctic MX6 alsanız bile fazlasıyla yeter 33.84gr napacaksiniz? Anakarti falan yükseltin o paraya.

Birisi bana ekran kartının fazla termal macun götürdüğünü söyledi, ben de en yükseğini almayı düşündüm.

Birisi bana ekran kartının fazla termal macun götürdüğünü söyledi, ben de en yükseğini almayı düşündüm.

Hocam kartın garantisi bittikten sonra ve sıcaklıkların cidden arttığını düşündüğünüz zaman falan açıp yenileyeceksiniz. 33gr gibi miktarlar teknik servisler falan için normal kullanıcıya 4gr fazlasıyla yeter. Bir de dediğim gibi çok gereksiz parçalar var bana göre gerçekten kulaklık standı kullanacak mısınız yada hoparlör? ( ki kulakliktan kısıp hoporlöre kullanmayacaksaniz gerçekten yatirim yapmayın.Hoparlör kulaklığın 3 katı çünkü).Onun yerine gidin DRAM'li bir SSD falan alın hocam. Bir de 64 GB bence suanlik gerek yok renderla falan ilgilenmiyorsaniz ki sanırsam ilgilenmiyorsunuz parçalara bakılırsa.

Son düzenleme:
Hocam kartın garantisi bittikten sonra ve sıcaklıkların cidden arttığını düşündüğünüz zaman falan açıp yenileyeceksiniz. 33gr gibi miktarlar teknik servisler falan için normal kullanıcıya 4gr fazlasıyla yeter. Bir de dediğim gibi çok gereksiz parçalar var bana göre gerçekten kulaklık standı kullanacak mısınız? Onun yerine gidin DRAM'li bir SSD falan alın hocam. Bir de 64 GB bence suanlik gerek yok renderla falan ilgilenmiyorsaniz ki sanırsam ilgilenmiyorsunuz parçalara bakılırsa.

Kulaklık standını estetik durduğu için alacağım, 64 GB RAM Cities Skylines 2 için. Termal macunu da bahsettiğiniz şekilde Arctic MX6 olarak değiştireceğim.

Not olarak ekleyeyim: Bedwars da oynuyorum o yüzden mouse konusunda seçiciyim.

Aslında sistemi iki kişi kullanacağız, ben hoparlör ve kulaklık tercih ederken (hobi olarak stratch falan da atıyorum) ikinci kişi sadece kulaklığı tercih ediyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı