R7-7800x3D RX 9070 XT sistem toplama önerisi

YusufEymenn

Zeptopat
Selam herkese, 2 yıllık bir araştırma sürecinden sonra şu bilgisayarı artık dizeyim dedim. Elimde bir tek monitörüm,(XG27AQDMg OLED)ve ekran kartım (Red Devil 9070 XT) var. XG27'yi takip ediyordum fiyatı da 44'lerden 27'lere düşmüş olduğunu gördüm, hemmenncecik kaptım. Red Devil de takip ediyordum ve çok beğeniyordum fakat overkill buluyordum ama Gaming gecesinde 32K'ya düşünce bunu ıskalayamam dedim onu da aldım. 9800x3D benim için overkill, hem 2K'da çok fark olmuyor hem de öyle rekabetçi bir oyuncu olduğumu söyleyemem. Bilgisayarın görünüşüne çok çok çok önem veriyorum bu nedenle kasayla fanlara biraz fazla harcayacağım. Buyurun parçalar:

7800x3D 14.000
X670E. 10.000
CL30 32 GB 5.000
Red Devil 32000.
Kingston Renegade 2TB: 7000.
O11 compact 5000-6000.
LS 720 SE 4000.
ENERMAX revolution.
1200W. 5500.
8 adet TL M12 s fan: 3000TL.

85k civarı geliyor. Kırabileceğimiz yerler:SSD: Exceria Pro =1000TL
Anakart B850= 1000-2000 B650 2000-3000
Kalanından da kırmak istemiyorum. 5-7 yıl yükseltmemeyi düşünüyorum. Aklımda şöyle bir plan var:5. yıl GPU'yu upgradelerim birkaç ay ya da 1 yıl sonra da CPU'yu. Görünüş olarak aşağıdakinden tek farkı fan ortalarında Infinity mirror ve GPU'da RGB olacak. Hepinizin çok yardımına ihtiyacım var, herkesin fikirlerine son derece önem veriyorum. Şimdiden hepinize çok teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sistemi bayağı kafanızda oturtmuşsunuz gibi görünüyor. Kötü olan bir bileşen göremedim. Gördüğüm bir iki tane şey var:
  • Overkill olan bileşen bana anakart gibi geliyor. B650 Tomahawk bu sistem için yeterli olur bence.
  • Soğutucuyu iyi seçmenizde fayda var. İşlemci alev alıyor. Arctic Liquid Freezer III Pro alabileceğiniz en iyi sıvı soğutmalardan birisi. Biraz büyük bir soğutucu ama. Radyatörü kalın. Kasanızın desteğini kontrol edin.
  • RAM'leri SK Hynix çipli tercih edin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam sistemi bayağı kafanızda oturtmuşsunuz gibi görünüyor. Kötü olan bir bileşen göremedim. Gördüğüm bir iki tane şey var:
  • Overkill olan bileşen bana anakart gibi geliyor. B650 Tomahawk bu sistem için yeterli olur bence.
  • Soğutucuyu iyi seçmenizde fayda var. İşlemci alev alıyor. Arctic Liquid Freezer III Pro alabileceğiniz en iyi sıvı soğutmalardan birisi. Biraz büyük bir soğutucu ama. Radyatörü kalın. Kasanızın desteğini kontrol edin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam sistemi @MelihÖzer hocam önerdi anakartın daha kaliteli olduğunu değeceğini söyledi.Arctic biraz pahalı geliyor bir de çok şık bulmadım sıvı soğutmada benim öncekiğim şıklık.Anakart oarak b650 toma neredeyse x670 fiyatında onun dışında bir model mi seçsek?Ayrıca b650lerin desteği kesilecekmiş çünkü üretim duruyormuş o yüzden seçmedim açıkçası.Sk hynix çip ne değiştiriyor ve xpg lancer yada kingston beast fury rgb buna sahip mi?Bir de 1-2bin ekstra vermeye değer mi renegade e exceria pro yerine?

Hocam sistemi @MelihÖzer hocam önerdi anakartın daha kaliteli olduğunu değeceğini söyledi.Arctic biraz pahalı geliyor bir de çok şık bulmadım sıvı soğutmada benim öncekiğim şıklık.Anakart oarak b650 toma neredeyse x670 fiyatında onun dışında bir model mi seçsek?Ayrıca b650lerin desteği kesilecekmiş çünkü üretim duruyormuş o yüzden seçmedim açıkçası.Sk hynix çip ne değiştiriyor ve xpg lancer yada kingston beast fury rgb buna sahip mi?Bir de 1-2bin ekstra vermeye değer mi renegade e exceria pro yerine?

B650 anakartlar üretilmeyebilir ama desteği kesmezler. Yeni işlemci gelirse AM5'e BIOS güncelleme o anakarta da çıkar mutlaka. Siz deyince baktım arada 2000 TL varmış. Evet aradaki fiyat farkı az. Eğer güncellik önceliğiniz ise B850 chipset anakartlara bakabilirsiniz.

2. sorunun cevabını attığım videodan alabilirsiniz. En iyi performansı bu çiplerden alıyorsunuz sorunun kısa cevabı.

Son sorunuzun cevabı da değmez. Exceria Pro alıp geçebilirsiniz. Seçeceğiniz anakartınızda muhakkak M.2 soğutucu bulunsun. SSD ısınıyor.

B650 anakartlar üretilmeyebilir ama desteği kesmezler. Yeni işlemci gelirse AM5'e BIOS güncelleme o anakarta da çıkar mutlaka. Siz deyince baktım arada 2000 TL varmış. Evet aradaki fiyat farkı az. Eğer güncellik önceliğiniz ise B850 chipset anakartlara bakabilirsiniz.

2. sorunun cevabını attığım videodan alabilirsiniz. En iyi performansı bu çiplerden alıyorsunuz sorunun kısa cevabı.

Son sorunuzun cevabı da değmez. Exceria Pro alıp geçebilirsiniz. Seçeceğiniz anakartınızda muhakkak M.2 soğutucu bulunsun. SSD ısınıyor.

Öncelik kalite açıkçası. Model önerirseniz çok sevinirim.

Soğutucu hava soğutucu yapılıp işlemci 9800x3D yapılabilir sanki.

Hocam soğutucu genel amacı görünüş. 9800x3D tercih etmememin nedeni ise 1440p de oynuyorum ve bu çözünürükte yük ekran kartında oluyor. En çok fark FPS oyunlarında o da zaten çok oynamıyorum ve monitör 240Hz. Ortalama FPS farkı 7FPS, fiyat farkı 7bin TL. FPS başı 1000TL!🤯

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı