R7 7800x3D & RX7800 XT sisteme hangi anakart alınmalı?

Bütçe
10.000-13.000

AnazulA

Centipat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 64GB (2x32GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30 DDR5 1.4V AMD EXPO Siyah Dual Kit Ram
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800x3d
Merhaba arkadaşlar, iki anakart arasında kararsızım. İmkanlar dahilinde üst seviyeye yakın oyun bilgisayarı toplamaya çalışıyorum. Sistemi AMD üzerinden kuracağım. Sizce bu iki anakart arasından hangisini almalıyım?

ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI 6400MHz DDR5 Soket AM5 M.2 PCIe 5.0 HDMI DP WIFI ATX Anakart | ITOPYA

ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI 6400MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA

AMD Ryzen 7 7800x3D işlemci ve RX 7800 XT ekran kartı ile kullanacağım.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
XPG, G.Skill, Corsair vs. anakart için evet X670, B650 serisine göre daha premium. Ama içine 7600X takacaksan B650 da yeterli.

7800X3D işlemcide O.C pek yapılamamakta. X670 anakart fuzuli olacaktır.

Mesela bende X670-E-F anakartı kullanıyorum.

7800x3D işlemcide O.C pek yapılamamakta. X670 anakart fuzuli olacaktır.

O.C ile pek işim olmaz zaten sadece RAM'lerin MHz'sini yükseltmek istiyorum 6000MHZ varken neden 4800 olsun. Size göre B650 gayet yeterli bir anakart o zaman benim içim.

XPG, G.Skill, Corsair vs. anakart için evet X670, B650 serisine göre daha premium. Ama içine 7600X takacaksan B650 da yeterli.

X670'in chipsetleri daha kaliteli olarak duymuştum sadece oyun amaçlı kullanılacak bilgisayarda çok etken bir faktör değilse sizde B650'yi tavsiye ediyorsunuz yanlış anlamadıysam.

Ben zaten X670 kullanıyorum yani X670'i öneriyorum. Gayet te memnunum.

O.C ile pek işim olmaz zaten sadece RAM'lerin MHz'sini yükseltmek istiyorum 6000MHZ varken neden 4800 olsun. Size göre B650 gayet yeterli bir anakart o zaman benim içim.
Gaming anakartların görüntüsü hoş. Daha fazla özellik bulunabiliyor. Üzerinde RGB ledler felan bulunmakta. Malzemesi daha kaliteli. Bunlar iyi hoş şeyler fakat çipset ne kadar üstün olursa VRM artıyor ve VRM soğutması üstünleşiyor. İlerde farklı 3D olmayan bir işlemciye geçme durumunuz olmaz ve 7800X3D işlemciyi uzun yıllar kullanacak iseniz Rog Strix B650 bir anakart sizin için kafi olur. TUF serisi ROG'un ekonomik ve mütevazi hali diyebiliriz.

Katılıyore.

@PROELMA X UMUT DENİZ,

Evet yakın zamanda yükseltmeler olmayacak ama ileriye dönük olarak elbette 6-7 sene sonra illaki bir güncelleme yapacağım. Fakat kafamı biraz karıştırdınız 7800x3D'yi şu an AMD tarafında en iyi oyun performansı veren işlemci olarak andıkları için tercih etim. Sizin " ileride farklı 3D olmayan bir işlemciye geçme durumunuz olmaz ve 7800x3D işlemciyi uzun yıllar kullanacak iseniz " yazınır biraz aklımı kurcaladı.

Yani ileride değişeceğiniz işlemci 3D özelliği olmazsa o anakartı kullanamazsınız diyor.Eğer ileride 3D özelliği olmayan bir işlemciye geçerseniz B650 kullanabilirsiniz demiş.

Eğer 3D olmayan bir işlemciye geçmezseniz sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…