R7 7800x3D sıcaklıklar normal mi?

Monarchh

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 7800x3D'yi LT520 model 240mm bir sıvı soğutucu ile kullanıyorum boşta fanlar %40-60 arasındayken 50-60 derece oyunlarda ise genelde 70-75 derece arası alıyorum. İnternette bahsedilen “sözde” sıcaklıklardan ortalama olarak 10 derece fazla. Geçen sıvı soğutmayı servise verdim ve arıza tespit edilmemiş acaba anakartta mı sorun var yoksa bu değerler normal mi? Çünkü insanlar genelde yok boşta 40-45 oyunlarda 65'i geçmiyor diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa içi hava akışını kontrol edin, gerekirse iyileştirme yapın.
Sıvı soğutmayı sök tak yaparken ne macun kullandınız bilmiyorum ama aşağıdakini tercih edin derim, yıllardır her işlemci değiştirişimde bunu kullanıyorum, i9 kullanıyorum boşta sizin söylediğiniz değerlerden daha düşük değer alıyorum, yükte max 70.

7800X3D zaten boşta i9'dan asla daha düşük olamaz, IOD zarı belirliyor boştakı sıcaklığını, i9 monolitik olduğu için soğutmak daha kolay.

Değerler normal, yaz sıcağındayız.
Yalnız ben ilk anakart bios güncellemesini yapmadan önce 45’i geçmiyordu boştaki sıcaklık güncellektedikten sonra arttı

Kasa içi hava akışın iyi değildir. Kaliteli fan alırsın sıcaklıklar 10 derece düşer.
Hocam sıvı soğutucuyu servise vermiştim sorunsuz çalışıyor dediler. Kasamda 4000D airflow rgb

anakarttan gerekli ayarları yaptınız mı?
Gerekli ayarlar derken?

7800X3D zaten boşta i9'dan asla daha düşük olamaz, IOD zarı belirliyor boştakı sıcaklığını, i9 monolitik olduğu için soğutmak daha kolay.
Önerdiğiniz bir kasa ve fan var mı

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı