Yaklaşık 1-2 ay önce eski bilgisayardan parçalar kullanarak kendime yeni bir bilgisayar topladım. İlk 1 ay içinde herhangi bir sorun yaşamadım ancak sonradan kendiliğinden kapanmaya başladı. Benchmark testleri yaparak sistemi zorladığımda kapanma yaşanmadı. Tamamen rastgele bir şekilde kendini kapatıyordu. Dün normal bir şekilde kullanırken birden kendini kapattı, ancak normalde olduğu gibi yeniden başlamadı. Arkadaşımın önerisiyle güç kaynağının üzerindeki düğmeden kapatıp tekrar açtım ve power tuşuna bastığımda çalıştı. Yazılımsal bir sorun olmadığından eminim çünkü bu olayı yaşadığım gün sabahı format atmıştım. Sizce problem ne kaynaklı olabilir ve bu durumda ne yapabilirim? Kullandığım parçaları aşağıda listeledim. Ekran kartını ve güç kaynağını eski bilgisayardan aldım ve bildiğim kadarıyla bunlar eski parçalar.
Az önce eve geldim bilgisayarı açtıktan yaklaşık 5 dakika sonra her seferinde sanki zamanlayıcı kurulmuş gibi kendini kapatıyor. Testleri yapamıyorum şu anda. Sizce ne yapmalıyım?
Yarın ilk iş bunu denicem, teşekkürler fikir için. Bu şekil başka parçaları test edebileceğim uygulamalar varsa çok iyi olur.Sorunun kaynağını bilsem direkt olarak sorunlu parçayı yenileyeceğim fakat bulamadım bir türlü.
Yarın ilk iş bunu denicem, teşekkürler fikir için. Bu şekil başka parçaları test edebileceğim uygulamalar varsa çok iyi olur.Sorunun kaynağını bilsem direkt olarak sorunlu parçayı yenileyeceğim fakat bulamadım bir türlü.
Az önce eve geldim bilgisayarı açtıktan yaklaşık 5 dakika sonra her seferinde sanki zamanlayıcı kurulmuş gibi kendini kapatıyor.Testleri yapamıyorum şu anda.Sizce ne yapmalıyım ?
Az önce eve geldim bilgisayarı açtıktan yaklaşık 5 dakika sonra her seferinde sanki zamanlayıcı kurulmuş gibi kendini kapatıyor.Testleri yapamıyorum şu anda.Sizce ne yapmalıyım ?
Az önce eve geldim bilgisayarı açtıktan yaklaşık 5 dakika sonra her seferinde sanki zamanlayıcı kurulmuş gibi kendini kapatıyor. Testleri yapamıyorum şu anda. Sizce ne yapmalıyım?
Açtım tekrardan bilgisayarı.Full performans istediğim için ekran kartı ayarlarını vs. performansa göre ayarlamıştım.Az önce onları dengeli ve güç tasarrufu modlarına çektim ve kapatmadı kendini.Testleri yapabilirsem sonuçları atacağım.