R7 7800x3D sistem önerisi

Bütçe
60.00

balp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda yavaş yavaş yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bütçeme uygun bir şekilde anladığım kadarıyla bir sitem toplamaya çalıştım. Eksiklerimi veya değiştirmem gerektiğini düşündüğünüz parçaları ve fikrinizi belirtir misiniz? Şimdiden yanıt verecek herkese çok teşekkür ederim.

Anakart: Gigabyte B650M DS3H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Sıvı soğutma: https://www.akakce.com/arama/?q=+DEEPCOOL+LS720S
SSD: Kingston Fury Renegade SFYRS/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Ekran kartı: https://www.akakce.com/ekran-karti/...oc-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,507253752.html
PSU: https://www.akakce.com/power-supply...eactor-850g-bkceu-850w-fiyati,1253284597.html
RAM: RAM olarak CL değeri 28 olan RAM'ler mevcut fakat DDR5 sistemde CL değeri ne kadar fark eder bilemiyorum, bu yüzden RAM önerine açığım. 32 GB'lık düşünüyorum.
Kasa: Lian Li Lancool 215 Snow Beyaz RGB Mid-Tower E-ATX Gaming (Oyuncu) Kasa (G99.LAN215W.00) - incehesap.com veya Corsair 3000D Airflow Beyaz CC-9011252-WW Fanlı ATX Bilgisayar Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

İşlemci soğutucusu olarak konuda linki bıraktığım mı yoksa bu mu? Veya başka önerileriniz var mı DeepCool LD360 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Arkadaşlar unutmadan son bir ekleme yapıyorum biraz parça parça oldu kusura bakmayın. Sistemi CS ve Valorant yayınları yapmak için topluyorum. Sizce şu anki hali ile yayın açınca input lag yaşa mıyım? Ryzen 9 bir işlemci daha mı isabetli olur? Örnek işlemci: AMD Ryzen 9 7900X3D On İki Çekirdek 4.4 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Son düzenleme:

Anakart pahalı. Gigabyte B650M-K ile. ozellik olarak neredeyse aynı. K olan 4.6k. Ben olsam aşağıdaki anakartı tercih ederdim.

Soğutucu olarak aynı fiyata çok daha ıyısı var,

RAM önerim,
Bütçe müsait ise +2.5k verip 7900x3D almak daha mantıklı.

Merhaba anakartı pek arastırmamsıtım sadece BIOS flashback tarzı bir özelliği var diye tercih etmiştim bu attığınız kart daha iyi görünüyor teşekkürler. Bir arkadaşım bu soğutucunun 240'lık versiyonun AMD Ryzen 7 7700X'de kullanıyor ve genel olarka CPU oyunda iken 80 dercelerde seyrediyor. Aynı şekilde ben 5600X ile DeepCool LS520 RGB 240mm kullanıyorum 60 derecenin üstünü gördüğüm olmadı sanırım. Sizce arkadaşımda mı sorun var yoksa bu değerler 7700X için normal mi? RAM öneriniz için de teşekkürler.

Hala öneriler için açığım arkadaşlar daha fazla önerilierinizi bekliyorum.

Farklı mrka 240mmlık soğutucuları 7700X ve 5600X teki performansları ile kıyaslamak yanlış olur. 7700X çok daha fazla ısınan bır işlemcidır. Testlerde bu modelin orta-Üst segment sogutucular arasında güzel performans verdiği söyleniyor. Arkadasındakı m serısı ya da r V1 olabilir. R V2 bunlardan 3-4 derece daha ıyı soğutuyormus.

Arkadaşıma sorarak tam modeli öğrendim. Iki işlemciyi kıyaslamak bence de asla mantıklı değil sadece aklıma takılan bir konuydu (MSI MAG CoreLiquid 240R V2 sıvı ıslemcı sogutucusu)

Arkadaşıma sorarak tam modeli öğrendim. Iki işlemciyi kıyaslamak bence de asla mantıklı değil sadece aklıma takılan bir konuydu (MSI MAG CoreLiquid 240R V2 sıvı ıslemcı sogutucusu)

Imkanın varsa 7700X ıle sendeki DeepCool'u dene. Böylece doğru bır kıyaslama olur. Ya da DeepCool al geç. Icın rahat olsun.

Imkanın varsa 7700X ıle sendeki DeepCool'u dene. Böylece doğru bır kıyaslama olur. Ya da DeepCool al geç. Icın rahat olsun.

Bu tier listi kaynak alırsak sanırım DeepCool daha mantıklı oluyor.

Kasa olarak böyle bir güncelleme yapmayı düşünyorum: https://www.sinerji.gen.tr/msi-mag-...wer-kasa-p-51192?utm_campaign=akakce&v=1.93.8

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…