R7 7800x3D sistem stabil çalışmıyor

DonVitoCarleone

Hectopat
Daha fazla  
Sistem ilk açıldığında her şey sorunsuz. Belirli bir anda sisteme bir şey oluyor ve oyunlarda FPS 180 sabit civarlarından 30-40'lara kadar anlık düşmeler yapıyor. Başta EXPO sandım kapattım denedim manuel ayar çektim RAM'lere nafile. PBO açıp kapattım CO açıp kapattım herhangi bir şey fark etmiyor. Mesela 2 saat Spider-Man oynuyorum sorun yok 30 dk PC'den kalkıp yemek yiyip geliyorum sapıtmaya başlıyor bunu her oyunda yapıyor. Sorun başıma geldiği an latency moon açtım herhangi bir sorun bulamadı. Ekran kartı kullanımı %100 herhangi bir sorun yok. İşlemci olması gerektiği gibi çalışıyor. 16 GB VRAM var sıkışma yapıyor desem o da değil. 32 GB RAM var %15 20 civarlarında kullanılıyor sorun yaşandığında. Windows olay paneline bakıyorum herhangi hir hata ya da uyarı yok. Power Supply değiştirdim SSD değiştirdim sorun çözülmedi. Dün işe giderken Rise Online oyununu açtım uyku modundan şüpheleniyordum ya da tasarruf lakin eve geldiğimde sorun terar oluşmuştu yine ne bir hata ne farklı bir şey var. Tüm donanımlar sadece RAM'den emin değilim olması gerektiği gibi çalışıyor işlemci frekansı normal ekran kartı normal her şey normal gözüküyor. Sıcaklıklar boşta 40 oyunlarda 65 stress testlerinde 78 79 derecelerde geziyor. Ekran kartı oyunlarda 55 dereceyi geçmiyor hotspot 70 civarlarında bellek 90 derece. Termal bir sorun da yok. Windows 11 kullanıyordum sorun burada sanarak 3 4 gün önce Windows 10'a geçtim hala devam ediyor sorun temiz kurulum veya format sorunu çözmüyor. Anakart sıcaklıkları da normal seviyede. Dün mesela akşam 7 de açtım bilgisayarı başladım kullanmaya oyun oynamaya vesaire saat 23.30 oldu Team speak e girdim yine stutter sorunu başladı direk. HyperX ses kartından vesaire şüphelendim alakalı değil çıkartınca da oluyor uyguluma vesaire fatk etmiyor belli bir şeyle uğraşırken değil boştayken de olabiliyor. Ve performans ihtiyacı olan bütün uygulamalar sapıtıyor sadece oyunlar değil.
Gigabyte B650M Gaming X AX v2.
Patriot Viper Venom 6000MHz CL30 RAM.
7800x3D.
PowerColor RX9070.
Samsung 990 Pro.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…