Çözüldü R7 7800x3D sistemde CPU ışığı kırmızı DRAM ise turuncu yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TylFxi

Kilopat
Anakart: B850 Gaming Plus.
RAM: Patriot Viper 6000MHz CL30.
CPU: 7800x3D.

Arkadaşlar sistemi kurdum, RAM'leri gösterdiği 2.ve 4. slota yerleştirdim ancak olmuyor. RAM'lerin ışığı yanmıyor sanırım, internette anakartla RAM uyumlu mu araştırdım ama bir yanıt bulamadım.

Bir de CPU anakart girişinden şüpheliyim, oradaki CPU güç kablosunun girişi çok kolay çıkıyor. Ama taktığımdan emin oldum. RAM'leri takarken biraz sorun yaşamıştrım. Giriyorlar aslında ama RAM tutacaklarını geri kapatamıyorum. Bu anakartta kapatabilmem mi lazım bilmiyorum. Sorunun CPU'da mı RAM'de mi olduğunu nasıl anlarım?

Son düzenleme:
Çözüm
Çalışması imkansız. Aslında o pinleri bir bilgisayarcı düzeltebilir.

Vatan, garanti dışı ücret karşılığında da yapabilir.

Siz gönderin hocam. Onlar gereğini yaparlar.
Hocam eğik duran pinleri plastik kürdan ile hafif düzeltip geri taktım, şu an CPU'nun kırmızı ışığı gitti, DRAM turuncu yanıyor. bir pervane sesi geliyor ama CPU'dan mı anlamadım.
CPU güç kablosu yok, anakart slotuna oturur RAM'leri tutacaklarini kapatamazsimiz düz ve biraz güç uygulayarak takacaksınız tık sesi sesi gelip slot tırnakları otomatik kapanacaktır parçalar sıfırsa sorun yoktur %80 ihtimal siz takamadanız düzgün.

GPU'dan bahsetti iseniz o tırnaklar üstden girecektir arasında boşluk kalmayacak şekilde zaten ekran kartı yeni modelse üstünde ışıkları vardır sorunsuz oturduysa beyaz sorun varsa kırmızı yanar.

CPU güç soketleri buraya takılmalı. 2 adet 8 pin.

2025-03-16_01-10-23.png

RAM slotlarının bir tarafında kilit var diğeri sabit. RAM'i önce sabit tarafa takıp kilit tarafından bastırın.

2025-03-16_01-13-26.png

Son düzenleme:
CPU güç kablosu yok, anakart slotuna oturur RAM'leri tutacaklarini kapatamazsimiz düz ve biraz güç uygulayarak takacaksınız tık sesi sesi gelip slot tırnakları otomatik kapanacaktır parçalar sıfırsa sorun yoktur %80 ihtimal siz takamadanız düzgün.

GPU'dan bahsetti iseniz o tırnaklar üstden girecektir arasında boşluk kalmayacak şekilde zaten ekran kartı yeni modelse üstünde ışıkları vardır sorunsuz oturduysa beyaz sorun varsa kırmızı yanar.
CPU güç soketleri buraya takılmalı. 2 adet 8 pin.

Eki Görüntüle 2446626

RAM slotlarının bir tarafında kilit var diğeri sabit. RAM'i önce sabit tarafa takıp kilit tarafından bastırın.

Eki Görüntüle 2446628
Hocam evet RAM'leri takamamışım, biraz ittirince ikisi de oturdu şimdi ikisinin de RGB'si yanıyor.
Evet CPU güç kablosu derken anakartın sol üstündeki iki 8 pinli yeri kastettim, oraya da tam sokmadığımı fark ettim ikisini de ittirince tak diyip girdiler. Ama hala kırmızı yanıyor.. Ve kule soğutucuyu söküp CPU'nun altındaki yere baktım, sağlam duruyor.

CPU altındaki pinlerde yamulma vs yok de mi? Yakın çekim net görselini paylaşın.

İşlemleri yaparken enerjiyi kesin.

BIOS pilini çıkarıp 15 saniye bekleyin ve geri takın. Bu da çözüm olabilir.

Son düzenleme:
CPU altındaki pinlerde yamulma vs yok de mi? Yakın çekim net görselini paylaşın.

İşlemleri yaparken enerjiyi kesin.

BIOS pilini çıkarıp 15 saniye bekleyin ve geri takın. Bu da çözüm olabilir.
Hocam iki noktada pinlerde gariplik var gibi, öncesinde dikkatimi çekmemişti. Eğilmişler mi? Tam tüm gün bu kasayı dizmeye uğraşmıştım çok üzülürüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı