Çözüldü R7 7800x3D sistemde CPU ışığı kırmızı DRAM ise turuncu yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TylFxi

Kilopat
Anakart: B850 Gaming Plus.
RAM: Patriot Viper 6000MHz CL30.
CPU: 7800x3D.

Arkadaşlar sistemi kurdum, RAM'leri gösterdiği 2.ve 4. slota yerleştirdim ancak olmuyor. RAM'lerin ışığı yanmıyor sanırım, internette anakartla RAM uyumlu mu araştırdım ama bir yanıt bulamadım.

Bir de CPU anakart girişinden şüpheliyim, oradaki CPU güç kablosunun girişi çok kolay çıkıyor. Ama taktığımdan emin oldum. RAM'leri takarken biraz sorun yaşamıştrım. Giriyorlar aslında ama RAM tutacaklarını geri kapatamıyorum. Bu anakartta kapatabilmem mi lazım bilmiyorum. Sorunun CPU'da mı RAM'de mi olduğunu nasıl anlarım?

Son düzenleme:
Çözüm
Çalışması imkansız. Aslında o pinleri bir bilgisayarcı düzeltebilir.

Vatan, garanti dışı ücret karşılığında da yapabilir.

Siz gönderin hocam. Onlar gereğini yaparlar.
Hocam eğik duran pinleri plastik kürdan ile hafif düzeltip geri taktım, şu an CPU'nun kırmızı ışığı gitti, DRAM turuncu yanıyor. bir pervane sesi geliyor ama CPU'dan mı anlamadım.
Pin durduk yere kırılmaz. Müdahale ettiğinizi anlarlar. Garanti dışı bırakırlar. CPU soketinin komple değişmesi gerekir ki bunu ücreti karşılığı yaparlar mı bilmiyorum. Zira çok zor iştir.
Hocam bir de cpunun arka tarafına termal macun bulaşmış biraz. bir şekilde temizlemem mümkün müdür? gerekir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı