R7 7800x3D sistemde CPU ve RAM ışığı yanıyor fakat görüntü gelmiyor

streetdukes

Megapat
Merhaba,
Aşağıdaki sistemi yeni topladım. PC'yi kurdukan sonra BIOS güncellemesi de yaptım. Akabinde dün normal bir şekilde bilgisayarı kapattım sonra yeniden açtığımda ekrana görüntü gelmedi. CPU ve RAM ışığı yanıyordu ekrana görüntü gelmiyordu ve BIOS'a giremedim.(mouse klavye elektrik gelmiyor)
BIOS pilini çıkartıp bekledim.
Csmos tuşuna basılı tutup bekledim. Güç fişlerini çekip, PC açma tuşuna da bastım.
İşlemciyi çıkartıp tekrar taktım.
RAM'leri tekli olarak farklı slotlarda denedim.
İşlemci ve RAM'i tamamen çıkartıp çalıştırdım.
Fanları iptal ettim ama sorun çözülmedi.
Bir önceki günden farkı termal macunu yenilemiştim ve akabinde boşta 45 oyunda 55 derecede (FC24) birkaç saat oyun oynadım.
Desteklerinizi rica ederim.

AnakartMSI MB PRO B650-S WIFI AM5 DDR5 7200MHZ(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 2.5G LAN WI-FI 6E ATX
Ekran KartıGALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER EX Gamer White 1-Click OC 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (47UZM6MD8KPE)
İşlemciAMD Ryzen 7 7800X3D 4,2 GHz 96 MB Cache AM5 İşlemci
SSDKingston Kc3000 1TB 7000MB-6000MB SSD
RAMCorsaır CMH32GX5M2E6000C36W 32GB (2X16) Ddr5 Dram 6000 Mhz CL36 Vengeance Rgb Memory Kıt Whıte
İşlemci SoğutucuThermalright Frozen Horizon 360 ARGB 360mm Intel-AMD Uyumlu Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu
Güç KaynağıCorsair CX750 750 Watt 80 Plus Bronze Atx Güç Kaynağı- CP-9020279-EU
KasaY70 Touch Snow White

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-08-24 at 19.06.40.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-24 at 19.06.40.jpeg
    164,6 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Aşağıdaki sistemi yeni topladım. PC'yi kurdukan sonra BIOS güncellemesi de yaptım. Akabinde dün normal bir şekilde bilgisayarı kapattım sonra yeniden açtığımda ekrana görüntü gelmedi. CPU ve RAM ışığı yanıyordu ekrana görüntü gelmiyordu ve BIOS'a giremedim.(mouse klavye elektrik gelmiyor)
BIOS pilini çıkartıp bekledim.
Csmos tuşuna basılı tutup bekledim. Güç fişlerini çekip, PC açma tuşuna da bastım.
İşlemciyi çıkartıp tekrar taktım.
RAM'leri tekli olarak farklı slotlarda denedim.
İşlemci ve RAM'i tamamen çıkartıp çalıştırdım.
Fanları iptal ettim ama sorun çözülmedi.
Bir önceki günden farkı termal macunu yenilemiştim ve akabinde boşta 45 oyunda 55 derecede (FC24) birkaç saat oyun oynadım.
Desteklerinizi rica ederim.

AnakartMSI MB PRO B650-S WIFI AM5 DDR5 7200MHZ(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 2.5G LAN WI-FI 6E ATX
Ekran KartıGALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER EX Gamer White 1-Click OC 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (47UZM6MD8KPE)
İşlemciAMD Ryzen 7 7800X3D 4,2 GHz 96 MB Cache AM5 İşlemci
SSDKingston Kc3000 1TB 7000MB-6000MB SSD
RAMCorsaır CMH32GX5M2E6000C36W 32GB (2X16) Ddr5 Dram 6000 Mhz CL36 Vengeance Rgb Memory Kıt Whıte
İşlemci SoğutucuThermalright Frozen Horizon 360 ARGB 360mm Intel-AMD Uyumlu Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu
Güç KaynağıCorsair CX750 750 Watt 80 Plus Bronze Atx Güç Kaynağı- CP-9020279-EU
KasaY70 Touch Snow White
İşlemciyi bir çıkar yüzeyine bak, macun var mı? Var ise mendile yada beze versol varsa ondan sürerek temizleyin. Sonra karanlık ortamda İşlemci yuvasına bakın. El ile temas etmekten kaçının. Macun varsa eğer diş fırçası ile versol sürerek temizleyin. Pinlere dikkat ederek yapın.

Ama öncelikle sistemi ilk defa mı kuruyorsunuz?

İşlemciyi bir çıkar yüzeyine bak, macun var mı? Var ise mendile yada beze versol varsa ondan sürerek temizleyin. Sonra karanlık ortamda İşlemci yuvasına bakın. El ile temas etmekten kaçının. Macun varsa eğer diş fırçası ile versol sürerek temizleyin. Pinlere dikkat ederek yapın.

Ama öncelikle sistemi ilk defa mı kuruyorsunuz?
Sistem sıfır ve ilk defa kuruldu. Bununla birlikte ben de ilk defa sistem kurmuyorum ama çok da tecrübeli değilim. Risk aldım açıkçası.
Bir üstteki yorumum yanlış olmuş benim anakartta csmos tuşu yokmuş. Bu nedenle bu işlemi bios pilini çıkartarak ve JBAT1 pinlerine müdehale ile sıfırlamaya çalıştım.
Farklı bir PSU ile denedim.
Ekran kartını farklı bir bilgisayarda denedim.
Flash buton ile BIOS güncellemesini yaptım (youtube yorumlarda belirtilen şekilde bellekteki ve anakarttaki ışıklar 5dk kadar yandı buna istinaden güncellendi diyorum ) ama maalesef değişen bir şey olmadı.
Akabinde debug ışıklarında farklılık olacak mı diye önce rami taktım. PC açma ve kapama tuşu çalıştı. Sonrasında işlemciyi takılı olduğunda kapatma tuşunun işe yaramadığını fark ettim.
Dahili igpu ve farklı bir ekran kartı ile denediğimde de açılmadı.
Sonuç olarak ya işlemcide ya da anakartta bir sorun var. Pazartesi işlemciyi başka bir bilgisayarda test etmeye çalışacağım.
Anakart teslim tarihi 15'i, işlemcinin ise14'ü. Diyelim anakartta sorun çıktı. İade talebi mi oluşturmalıyım yoksa servis onarım / değişiklik mi? (Anakart Hepsiburada satıcılı)

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-08-24 at 19.06.40 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-24 at 19.06.40 (1).jpeg
    138 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Image 2024-08-24 at 21.44.32.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-24 at 21.44.32.jpeg
    128,1 KB · Görüntüleme: 32
  • WhatsApp Image 2024-08-24 at 21.45.08.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-24 at 21.45.08.jpeg
    186,3 KB · Görüntüleme: 35
Sistem sıfır ve ilk defa kuruldu. Bununla birlikte ben de ilk defa sistem kurmuyorum ama çok da tecrübeli değilim. Risk aldım açıkçası.
Bir üstteki yorumum yanlış olmuş benim anakartta csmos tuşu yokmuş. Bu nedenle bu işlemi BIOS pilini çıkartarak ve JBAT1 pinlerine müdehale ile sıfırlamaya çalıştım.
Farklı bir PSU ile denedim.
Ekran kartını farklı bir bilgisayarda denedim.
Flash buton ile BIOS güncellemesini yaptım (YouTube yorumlarda belirtilen şekilde bellekteki ve anakarttaki ışıklar 5dk kadar yandı buna istinaden güncellendi diyorum ) ama maalesef değişen bir şey olmadı.
Akabinde Debug ışıklarında farklılık olacak mı diye önce RAM'i taktım. PC açma ve kapama tuşu çalıştı. Sonrasında işlemciyi takılı olduğunda kapatma tuşunun işe yaramadığını fark ettim.
Dahili iGPU ve farklı bir ekran kartı ile denediğimde de açılmadı.
Sonuç olarak ya işlemcide ya da anakartta bir sorun var. Pazartesi işlemciyi başka bir bilgisayarda test etmeye çalışacağım.
Anakart teslim tarihi 15'i, işlemcinin ise14'ü. Diyelim anakartta sorun çıktı. İade talebi mi oluşturmalıyım yoksa servis onarım / değişiklik mi? (Anakart Hepsiburada satıcılı)

Hocam bence BIOS yükleyemediniz. Anakartı tamamen uzay montaj haline alın. Flashbat tarzda yüklemek için RAM, işlemci ne varsa sökün. Sadece anakart ve 24 pin bağlı olsun. İadelik durum olduğunu zannetmiyorum. Yardımcı olacağım ben sana.

@525623 Mesajınızı şimdi gördüm.18.30 gibi teslim aldılar. Yine de çok teşekkürler.

Hocam bence BIOS yükleyemediniz. Anakartı tamamen uzay montaj haline alın. Flashbat tarzda yüklemek için RAM, işlemci ne varsa sökün. Sadece anakart ve 24 pin bağlı olsun. İadelik durum olduğunu zannetmiyorum. Yardımcı olacağım ben sana.
Merhaba,

Merhaba ürünü iade aldılar. Yeni bir anakart almam gerekecek. Yeni bir tavsiye başlığı açtım. Önerilerinizi beklerim.

@525623 , @GuardianAngel1907

Selamlar, yeni bir ana kart almam gerekiyor tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Project zero aldım ama HYTE HY70 ile uyumlu değilmiş. Bir önceki kart da MSI B650 PRO S.

Aşağıdakilere bakıyorum farklı önerilerinize de açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı