R7 7800x3D sistemde eksiklik var mı?

wickity

Hectopat
İyi günler, öncelikle bu konu biraz uzun olabilir. Gaming.gen.tr üzerinden hazır bir sistem aldım. Masaüstü bilgisayarlar ile detaylı bilgi sahibi değilim.
Sistemde eksik veya alınması gereken bir şey varsa belirtebilir misiniz?
Bileşenler aşağıdaki gibi:

- İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D Tray 5.0GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 İşlemci

- Anakart: ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX Anakart

- Ekran kartı: GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER EX Gamer 1-Click OC 16 GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (47UZM6MD9BUP) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

- RAM: Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL32 INTEL XMP 3.0 DDR5 Ram (CMH32GX5M2B6400C32)

- Kasa:
VENTO VG07F ARGB Siyah Mid Tower ATX FSP Hydro K PRO Gen5 850W 80+ Bronze Gaming Kasa

not: yanlış anlamadıysam işlemci soğutmasız olarak gelecek.
Kasanın fanları yeterli midir? Soğutma konusunda bir sorun çeker miyim?
Eğer varsa soğutucu önerebilir misiniz?
Başka eksik vs. bir şey varsa söylerseniz güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Tabii ki de sıvı soğutma şart o sisteme ben anlamıyorum pek de anlayanlar önerir zaten.

İşlemci soğutucusu yok mu? SSD sırıtmış bu sistemde daha iyi bi ssd alınabilirdi, onun harici iyi sistem.

Güç kaynağı eksik işlemci soğutucusunun kesinlikle olması lazım kasa fanları yetersiz kalır ama hazır sistem aldıysan bu dediklerim içinde vardır hazır sistemin linkini atabilir misin?

Soğutmasız gelmemesi lazım illaki vardır yazılanlara bir daha bakabilir misiniz?

Güç kaynağı eksik işlemci soğutucusunun kesinlikle olması lazım kasa fanları yetersiz kalır ama hazır sistem aldıysan bu dediklerim içinde vardır hazır sistemin linkini atabilir misin?

Güç kaynağı kasa ile birlikte geliyor yazmışlar 850W diye.

İşlemci soğutucusu yok mu? SSD sırıtmış bu sistemde daha iyi bi ssd alınabilirdi, onun harici iyi sistem.
SSD olarak Samsuung 970 evo mevcut elimde o yüzden sistemin yanında gelen ssd'yi sepetten çıkaramadığım için öyle kaldı. Gelince elimdekileri takacağım.

Hocam aslında hazır sistemi özelleştirip sipariş ettim. Link olarak atınca default sisteme atıyor o yüzden paylaşamıyorum. Bir de güç kaynağı var hocam kasa içerisinde FSP nin 850W'lık psu su bulunuyor.

Soğutmasız gelmemesi lazım illaki vardır yazılanlara bir daha bakabilir misiniz?

Güç kaynağı kasa ile birlikte geliyor yazmışlar 850W diye.
Tekrar kontrol edeyim.

Alsında olan default sistem : MIRANA-4070TISUPER / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER EX Gamer 1-Click OC 16 GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Gaming Bilgisayar

• İşlemciyi Ryzden 7800x3d'e çektim
  • Ramleri 8x2'den 16x2'ye çektim
  • Kasa'yı 750w'lık versiyondan 850W olana aldım.

İşlemci soğutucu ile 10/10 olacaktır. İsteğe bağlı olarak farklı kasa alabilirsin.

Kaç k bütçe?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…