Çözüldü R7 7800x3D sistemde EXPO profiliyle RAM hızlarını artırınca hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vadbav

Hectopat
Daha fazla  
Ben Ryzen Master üstünde oto OC yapma hatasında bulundum. Bilgisayar bayağı kendini resetledi mavi ekran verdi durdu. Sonra BIOS sıfırladım ve bilgisayar açıldı. Ryzen Master'i kaldırdım sildim. RAM hızlarını EXPO ile 6000MHz'di 4800'e düşmüştü sıfırlayınca. Ben de BIOS girdim EXPO profile 1 yaptım kaydettim çıktım bilgisayarda bir daha ekran alamadım siyah ekran kaldı. BIOS pilini sök tak yaptım 4800MHz sorunsuz çalıştı. Ama ne zaman 6000MHz ile çalıştırsam açılmıyor anakartta kırmızı ve sarı ışık yanıyor. Ben BIOS pilini sökene kadar düzelmiyor. BIOS sıfırlayınca BIOS ekranıda değişti resim olarak anakartta yanan ışığı eski BIOS ekranını ( internetten alıntı ) ve şu an bendeki BIOS ekranını resim olarak atıyorum yardım eder misiniz sorunsuz çalışan EXPO ne olduda sorun çıkarıyor.

Anakart: MSI MAG Tomahawk B650 Wi-Fi

RAM:
Kingston Beast KF560C30bbek2-16TR 16 GB (2x8) DDR5 6000MHz CL30 ( anakartım EXPO listesinde var)

İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.

Çözüm
Sanırım oldu hocam göstereyim bir saniye. Ter döktürdü bana yemin ederim.

Hocam EXPO 1 tekrar çektim oldu. Görsel atayım. Bundan sonra sorun çıkarmaz değil mi tekrar.

Yok daha olmaz. Eski BIOS'tan kaynaklıymış. Güncelleyerek çözdük. Hayırlı olsun. Benim anakartta 2 RAM ile görüntü bile vermiyordu BIOS güncelleyerek çözdüm.

Hocam kalıcı hasar vermesin bilgisayara bir daha açılmama falan gibi?

Hocam kalıcı hasar vermesin bilgisayara bir daha açılmama falan gibi?

Kalıcı hasar durumu olmaz. BIOS flashback amacı BIOS güncellemesi sonrası görüntü vermeyen bilgisayarı açmadan güncelleyebilmek. Düğme ve takılacak yeri işaretledim.

Kalıcı hasar durumu olmaz. BIOS flashback amacı BIOS güncellemesi sonrası görüntü vermeyen bilgisayarı açmadan güncelleyebilmek. Düğme ve takılacak yeri işaretledim.

Eki Görüntüle 2277950

Şu an bu ışıklar yanıyor hocam görüntü alamıyorum bozdum sanırım.

Dosya Ekleri

• PXL_20240808_135740902.jpg
    77,1 KB · Görüntüleme: 32
Şu an bu ışıklar yanıyor hocam görüntü alamıyorum bozdum sanırım.

Kasayıp kapatıp USB belleği işaretlediğim yere takın ve işaretlediğim düğmeye basın. Kasa açma düğmesi değil. Dikkat edin. Işık yanıp sönecek. Bilgisayar açılıp tekrar kapanabilir normaldir. Işık yanıp sönmeyi durdurunca flash belleği çıkartın. Yoksa reset atıp durur.
Senin için 10 saniyede bu durumu gösteren videoyu paylaşıyorum dakika 4:38 aç ve izle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaptım hocam kendi kendine çalıştı bilgisayar açma tuşuna basmadan

Normal ışığı takip edin. Işık yanıp sönmesi durunca flash belleği çıkartın 3-4 dakika sürebilir.

Kasadaki kırmızı sarı ışık sabit şekilde yanıyor.

Normal ışığı takip edin. Işık yanıp sönmesi durunca flash belleği çıkartın 3-4 dakika sürebilir.
Komple soncekmi yoksa yanacakmi?

Kasadaki kırmızı sarı ışık sabit şekilde yanıyor.

Komple soncekmi yoksa yanacakmi?
Hatırlamıyorum o kısmı ama belli eder yani. Sürekli yanıp sönen ışık kesiliyor. Usb bellek çıkmazsa pc reset atar. Şimdi baktım sönüyormuş. PC açılınca ekranda yazılar yazıcak nasıl başlatalım diye onun görüntüsünü paylaşın.

Hatırlamıyorum o kısmı ama belli eder yani. Sürekli yanıp sönen ışık kesiliyor. USB bellek çıkmazsa PC reset atar. Şimdi baktım sönüyormuş.

Güncellendi hocam RAM'leri nasıl yapayım.

Expo 1 falan yapınca kapanıp bios pilini sökene kadar açılmıyor bidaha.

Dosya Ekleri

• PXL_20240808_140841346.jpg
    207,8 KB · Görüntüleme: 23

EXPO 1 falan yapınca kapanıp BIOS pilini sökene kadar açılmıyor bir daha.

EXPO 2 varsa onu deneyin. Benim sistemde EXPO desteklemiyor XMP ile açıyorum. İlla EXPO ile açıcaksınız diye bir durum yok. Başka varsa EXPO 2 veya XMP onu seçin yoksa EXPO 1 ile tekrar deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…