R7 7800x3D sistemde istenilen FPS alınamıyor

tokac51

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba,

Yeni bir sistem topladım ama beklediğim FPS değerlerini vermiyor ne yapmam gerekiyor?
Sistem:
Ekran kartı: RX 7800 XT.
İşlemci: R7 7800x3D.
Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi modeli.
RAM: XPG CL30 6000 MHz 16x2 (32 GB)
PSU: Raijintek 850W Gold modeli.
SSD: Kingston KC3000 2TB.
CS2 450 FPS falan oynatıyor yer yer 300'lere düşüyor 360 Hz monitor aldım tadını cikaramıyorum ne yapmam gerekiyor?
Not: CS2 ayarlarım 1024x768 Low ayarlarda oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Söylediğin ayarlara nereden bakıldığını bilmiyorum ustam akşama eve geçtiğim de yardımcı olur musun?

Yardımcı olabilecek kimse yok galiba

Son düzenleme:
Söylediğin ayarlara nereden bakıldığını bilmiyorum ustam akşama eve geçtiğim de yardımcı olur musun?

Yardımcı olabilecek kimse yok galiba.

PC açılırken del veya F2 tuşuyla BIOS ekranına girmeniz gerekiyor bahsedilen ayarlar için. BIOS modelinize göre MSI sitesine girip en güncel halini yükleyin güncel değilse. Daha sonra BIOS'tan ayarları yapmanız gerekiyor. YouTube'da bununla ilgili birçok video mevcut biraz araştırarak bulabilirsiniz. Bende yeni sistem topladım YouTube'dan videoları izleyerek yaptım siz de yapabilirsiniz. Bir de oynadığınız oyunun ayarlarını neden düşürüyorsunuz ki gayet iyi bir sistem dayayın hepsini son seviyeye (monitörünüzün ekran çözünürlüğüne göre tabii ki) monitörünüz en çok hangi Hz çıkabiliyorsa onu da yükseltin ayarlardan. Windows 11 ise masaüstü - sağtık - kişiselleştir - sistem - ekran şeklinde takip ettiğinizde görürsünüz zaten. İşlemcin Max 5200MHz RAM destekliyor bu yüzden RAM'lerini 6000 MHz kullanamazsın bu yüzden BIOS'tan onun ayarını da 5200 olarak ayarlaman gerekli hata alabilirsin. Bende yeniden başaltınca PC açılmıyordu. Onu ayarlayınca düzeldi. Aklına takılan bir şey olursa çok az bilgin olsa da destek olmaya çalışırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı