Bu nedenle UPS alırken bu 2 soruyu sormalıyız: mesela bilgisayarı UPS cihazına bağlayacaksanız,
1- bilgisayarı (elektrik gittiğinde) çalıştırır mı?
2- eğer çalıştırırsa ne kadar süre çalıştırır?
Mesela siz 650 wattlık bir Line Interactive tipte herhangi bir marka UPS cihazı aldınız. İçinde de diyelim 1 adet 12v 7Ah akü var (içindeki akü sayısı ve akü gücü bilgisi markanın web sitesinde oluyor):
1- Siz bu UPS cihazına maksimum 650x 0.6 = 390 watt lık cihaz bağlayabilirsiniz. (Yani toplamda 390 watt çıkış gücü sağlayabilir) (0.6=> line interactive tip UPS için sabit değer) Yani mesela 400 wattlık bir cihazı çalıştıramaz. Onun için —> ? X 0.6 = 400 ise ? = 666 watt olmalı UPS -mesela 850 watt, 1000 watt gibi-
2- UPS’de 1 adet 12v 7Ah akü vardı ==> 1 (adet) x 12 (12v) x 7 (7Ah) = 84 W/h => onunda %40 ‘ı (verimliliği %40) => 33 W/h toplam güç depolar => 80 watt lık bir cihazı bu UPS’e bağlarsak => 33/80 = 0.41 saat => 24 dakika çalıştırır.Eğer içinde 2 akü olsaydı bu rakamı 2 ile çarpıyoruz.Yazı biraz uzun oldu ama 1-2 kez okunursa gayet iyi anlaşılıyor, internette adam gibi anlatan bi sayfa vs bulamadığımdan kendim bunu anlatan bişeyler yazmak istedim. Yanlışlarım kesin vardır, zira konunun uzmanı değilim ama araştırmalarım ve aldığım UPS’ de yaptığım testler sonucu bilgi ve bulgularımı yazdım.