İnternetten yaptığım araştırmalar ile alttaki kasayı topladım, biraz da tecrübeli arkadaşlardan yorum almak istiyorum.
Genel amacım günlük kullanım ve yazılım işleri için. Ara sıra da oyun oynarım. Güçlü olsun, uzun ömürlü olsun diye iyi bir şey toparlamaya çalıştım.
Ne açıdan daha iyisi peki ? GPU RTX 4080 olabilir belki, birkaç hazır kasa gördüm bu fiyat civarlarında ama kullandıkları diğer donanımlar çok hoşuma gitmedi. Sadece GPU'yu yükseltmek için diğer donanımların verimini düşürmek mantıklı mı acaba ?
Ne açıdan daha iyisi peki ? GPU RTX 4080 olabilir belki, birkaç hazır kasa gördüm bu fiyat civarlarında ama kullandıkları diğer donanımlar çok hoşuma gitmedi. Sadece GPU'yu yükseltmek için diğer donanımların verimini düşürmek mantıklı mı acaba ?
İşlemci özelinde tavsiye edilen anakartları araştırdığımda, listemde olan Gigabyte B650 Aorus Elite ve MSI MAG B650 Tomahawk modelleri ile karşılaştım sıkça. O yüzden bunlardan birini seçmeye karar vermiştim.
Şuanda 6 yıldır kullandığım PC'mde de orta seviye bir MSI anakart mevcut, bana hiç sorun çıkartmadı bu süreçte, o yüzden önyargılı değilim.
Bu konuyu bende çok düşündüm, çok fazla 7800X3D tavsiyesi gördüm internette. Başlangıça 7950X düşünüyordum hatta, sonradan kararımı değiştirdim. Yine de aynı fiyatlarda olmalarından ötürü 7900X'te aklımı karıştırmıyor değil hala.
Ben MSI B650 Tomahawk Wifi ve 7800X3D kullanıyorum. Stabil çalışıyor. Uygun fiyatlı Asus modelleri vardı aldığım zaman ama ben de önceden MSI kullanıp, sorun yaşamadığım için yine MSI tercih ettim.
Ram olarak aşağıdaki modeli öneririm.
Ben MSI B650 Tomahawk Wifi ve 7800X3D kullanıyorum. Stabil çalışıyor. Uygun fiyatlı Asus modelleri vardı aldığım zaman ama ben de önceden MSI kullanıp, sorun yaşamadığım için yine MSI tercih ettim.
Ram olarak aşağıdaki modeli öneririm.
Ram konusunda timing değerleride güzel olan bu Corsair modelini seçmiştim. Bu karşılaştırmadan baktığımda ise teknik olarak aralarında bir fark yok gibi gözüküyor timing haricinde.