R7 7800X3D ve RTX 5090 sistemde %1 FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

beocell

Centipat
Daha fazla  
RAM
GSkill 2x16 6000MHz CL30
SSD veya HDD modeli
KC 1000 1 TB (Windows) Kingston NV2 2 TB (Steam)
Ekran kartı
Asus Astral 5090 White
Anakart
Asus X670E-E
İşlemci
7800X3D
Selam Herkese

Bilgisayarıma, oyunlarda %1 FPS'in düşmesinden kaynaklı anlık droplar giriyor. Oyunun FPS'inde düşüş olmuyor fakat %1 FPS 30'lara kadar düşüyor. Bu sırada ekran kartı kullanımı %97-99'lardan %80'lere düşüyor ve oyun içerisinde bunu bariz hissedebiliyorum. Arc Raiders, Hogwarts Legacy, Baldur's Gate 3, God of War(2018) bu oyunlarda bu sorunu yaşıyorum fakat RDR2'de hiçbir problem yaşamıyorum. Oyun ayarlarını NVIDIA App üzerinden optimize ediyorum. Yeni format attım driverları kurdum sorunum geçmedi. Birçok ayar gördüm internette Regedit falan kurcalamak istemedim açıkçası, bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Oyun içi sıcaklıklar İşlemci: 60-70 Ekran kartı: 60-70, 4K monitörde en yüksek ayarlarda oynuyorum.

Sistem:
  • 7800X3D
  • RTX 5090
  • X670E-E
  • 2x16 6000MHz CL30
  • 1200W PSU
  • Oyunlar SSD'ye yüklü

Son düzenleyen: Moderatör:
Hafta sonu format attım, BIOS güncel ve driverların hepsini kurdum. RDR2 de hiç sorun yokken diğer oyunlarda yapmasına anlam veremedim. V-Sync açık/kapalı, EXPO açık/kapalı, tam ekran/pencereli hepsini denedim, sonuç aynı maalesef. Msi afterburner ile frametime da görebiliyorum peak yapıyor anlık , gecikmeler normal görünüyor , gpu kullanımı o esnada düşüş yaşıyor. Donanım sorunu olsa RDR2'de de görürüm aynı durumu diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı