R7 7800x3D ve RX 7700 XT sistem nasıldır?

Bütçe
80.000

351687

Hectopat
Arkadaşlar, selamünaleyküm. Aşağıdaki sistemi topluyorum. Ara sıra toplarken burada konu açıyorum, aklıma yatmadığı yerler olunca fikir almak güzel oluyor.

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.
Anakart: ASUS Prime B840-Plus Wi-Fi 7600MHz.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 Royal Neo DDR5 8000MHz CL38 EXPO Dual.
Ekran Kartı: Gigabyte Radeon RX 7700 XT 12 GB.
Kasa: Rampage Voyager 750W 80+ Bronze (Görünüme önem veren biri değilim, sadece güç kısmına karar veremedim.)
Soğutucu: Rampage... 2x120mm (Sıvı soğutuculardan korkuyorum, o yüzden şimdilik bu. Önerilerinize açığım.)
SSD: Kingston 1TB GEN4x4 (7000/6000 Yazma). Sabit disk düşünmüyorum.
Monitör: MSI G27C4X 27" 250Hz 1ms HDMI DP FreeSync Premium FHD VA.
Kulaklık: ASUS TUF Gaming H3 Gun 7.1 Surround (PC başında çok vakit geçirdiğim için Bluetooth istemedim.)
Güç Kaynağı: Olası elektrik kesintisine tedbir amaçlı Makelsan Lion 1.200VA Line.

Buraya yazdıklarım içerisinde fikir ve düşüncelerinizi duymak istiyorum. Nelerde değişiklik yapabilirim? Veyahut şöyle olsa daha iyi ya da bunun yerine bu olsa daha uyumlu gibi. Şimdiden teşekkür ederim.

B840 a model anakart seviyesinde ve daha yaygınlaşmadığı için hangisi iyi kötü bilinmiyor sorunsuz b650 daha iyi olur, ram gereksiz şahsen daha uygun bulup kasa psu ve soğutucu daha iyi bakmalısın monitörds va panel onun yerine ips çok daha iyi olur.

Sadece kasa için ayırdığınız bütçe nedir? Kasa kötü olmuş. Ekipmanlar hakkında bilgi sahibi değilim maalesef gamepad ile oynadığım için. Kasa için bütçenizi söylerseniz yardımcı olurum.

RAM ve Anakart frekansı uyumsuz. O UPS'yi elektrik kesildiğinde kısa süreliğine batarya olarak kullanmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz ama mahallenizdeki şebeke sıkıntılıysa On-line UPS almanızı tavsiye ederim. Anakart seçimi daha iyi olabilir. Ram 6400 MHz olsun. Daha stabil olacaktır. Kasa ve PSU'yu beğenmedim. Soğutucu için Phantom spirit veya Peerless Assassin olabilir. Monitör için de rekabetçi oyunlar oynamıyorsanız bence IPS panel tercih edin.

Arkadaşlar, selamünaleyküm. Aşağıdaki sistemi topluyorum. Ara sıra toplarken burada konu açıyorum, aklıma yatmadığı yerler olunca fikir almak güzel oluyor.

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.
Anakart: ASUS Prime B840-Plus Wi-Fi 7600MHz.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 Royal Neo DDR5 8000MHz CL38 EXPO Dual.
Ekran Kartı: Gigabyte Radeon RX 7700 XT 12 GB.
Kasa: Rampage Voyager 750W 80+ Bronze (Görünüme önem veren biri değilim, sadece güç kısmına karar veremedim.)
Soğutucu: Rampage... 2x120mm (Sıvı soğutuculardan korkuyorum, o yüzden şimdilik bu. Önerilerinize açığım.)
SSD: Kingston 1TB GEN4x4 (7000/6000 Yazma). Sabit disk düşünmüyorum.
Monitör: MSI G27C4X 27" 250Hz 1ms HDMI DP FreeSync Premium FHD VA.
Kulaklık: ASUS TUF Gaming H3 Gun 7.1 Surround (PC başında çok vakit geçirdiğim için Bluetooth istemedim.)
Güç Kaynağı: Olası elektrik kesintisine tedbir amaçlı Makelsan Lion 1.200VA Line.

Buraya yazdıklarım içerisinde fikir ve düşüncelerinizi duymak istiyorum. Nelerde değişiklik yapabilirim? Veyahut şöyle olsa daha iyi ya da bunun yerine bu olsa daha uyumlu gibi. Şimdiden teşekkür ederim.
80k ya 9070 xt li sistem çıkar ne diye 2k giriş kartı alıyosunuz ki?

RAM ve anakart frekansı uyumsuz. O UPS'yi elektrik kesildiğinde kısa süreliğine batarya olarak kullanmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz ama mahallenizdeki şebeke sıkıntılıysa on-line UPS almanızı tavsiye ederim. Anakart seçimi daha iyi olabilir. RAM 6400 MHz olsun. Daha stabil olacaktır. Kasa ve PSU'yu beğenmedim. Soğutucu için Phantom Spirit veya Peerless Assassin olabilir. Monitör için de rekabetçi oyunlar oynamıyorsanız bence IPS panel tercih edin.

Sadece elektrik giderse diye güç kaynagına ihtiyac duydum. Kasa da görünüşe önem vermiyorum. Dediğim gibi RAM için ilk yazan arkadaş da oldugu için değişmeyi 16 GB düşürmeyi düşünüyorum( kusura bakmayın uyarıdan dolayı cevap veremedim.)

Hiç sorun değil yani 2K Gaming için yeterli kart ama bazı oyunlarda sorun çıkarabilir VRAM yetersizliğinden veya güç yetersizliği. 9070 XT 2K 4K da sizi oynatacaktır.

Cogunlugu ilk başlar da kasa üzerinden oynuyorum kasayı istediğim gibi toplarsam diğerlerine de değineceğim. Bir tanesi yüksek örneğin ekran kartı diğerleri ona göre orta derece de olsun istemedim yoksa 30 bıne de var.

Sadece kasa için ayırdığınız bütçe nedir? Kasa kötü olmuş. Ekipmanlar hakkında bilgi sahibi değilim maalesef gamepad ile oynadığım için. Kasa için bütçenizi söylerseniz yardımcı olurum.

( Kusura bakmayın uyarıdan dolayı cevap veremedim.) 80k olarak yazmıştım görmediniz sanırım.

B840'a model anakart seviyesinde ve daha yaygınlaşmadığı için hangisi iyi kötü bilinmiyor sorunsuz B650 daha iyi olur, RAM gereksiz şahsen daha uygun bulup kasa PSU ve soğutucu daha iyi bakmalısın monitörds VA panel onun yerine IPS çok daha iyi olur.

PSU ve soğutucuyu evet değişmeyi düşünüyorum. Bu yüzden yardımlarını istedim ve önerilerinizi ütopyadan topluyorum genel de PCleri fiyat farkı bazı malzemelere göre değişebiliyor ya da olamayabiliyor ( kusura bakmayın uyarıdan dolayı cevap veremedim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
sadece elektirik giderse diye güç kaynagına ihtiyac duydum.kasa da görünüşe önem veermiyorum dediğim gibi ram için ilk yazan arkadaş ta oldugu için değişmeyi 16gb düşürmeyi düşünüyorum( kusura bakmayın uyarıdan dolayı cevap veremedim.)

cogunlugu ilk başlar da kasa üzerinden oynuyorum kasayı istediğim gibi toplarsam diğerlerine de değinecem. bir tanesi yüksek örneğin ekran kartı diğerleri ona göre orta derece de olsun istemedim yoksa 30bıne de var

( kusura bakmayın uyarıdan dolayı cevap veremedim.) 80k olarak yazmıştım görmediniz sanırım
9070 xt ve 7 7800x3d toplanır fakat aldığınız ramler gereksiz olacak anakarttan biraz kısıp b650m plus wifi daha iyi bir seçenek olacaktır. Rampage psularlada hiç iyi duyumlar almadım.

Sadece elektrik giderse diye güç kaynagına ihtiyac duydum. Kasa da görünüşe önem veermiyorum dediğim gibi RAM için ilk yazan arkadaş ta oldugu için değişmeyi 16 GB düşürmeyi düşünüyorum( kusura bakmayın uyarıdan dolayı cevap veremedim.)

Cogunlugu ilk başlar da kasa üzerinden oynuyorum kasayı istediğim gibi toplarsam diğerlerine de değineceğim. Bir tanesi yüksek örneğin ekran kartı diğerleri ona göre orta derece de olsun istemedim yoksa 30bıne de var.

( Kusura bakmayın uyarıdan dolayı cevap veremedim.) 80k olarak yazmıştım görmediniz sanırım.

PSU ve soğutucuyu evet değişmeyi düşünüyorum. Bu yüzden yardımlarını istedim ve önerilerinizi ütopyadan topluyorum genel de PCleri fiyat farkı bazı malzemelere göre değişebiliyor ya da olamayabiliyor ( kusura bakmayın uyarıdan dolayı cevap veremedim.)

Dostum sana orada RAM gereksiz derken 32'den 16ya düş demek istememiş o arkadaş. MHz değerleri gereksiz git CL30 2x16 bir RAM al mesela.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı