R7 7800x3D ve RX 9070 XT kasaya 850W yeter mi?

TylFxi

Kilopat
Sorum yukarıdaki gibi, MSI PSU Calculator'da yakın Walt'a sahip parçalar seçtiğimde 770 civarı sonuç alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla bile, ileriye dönük düşünürsen iyidir. 750 watt iyir psu bile yeterince besler.

Ben 850W öneriyorum, Diyelim ki sisteminiz 650W'a kadar güç çekiyor, o zaman 750W PSU ağır yük altında olacaktır ve mutlaka en az Gold sertifikalı olmasında fayda var. Eğer 850W kullanırsanız hem ileriye yönelik olur, hem de örnek veriyorum; 750W %85 yük durumunda ve sonuna kadar fan açmışken, 850W olan %70'lerde ve daha az fan açmış olur yani sınırlarına getirmemiş olursunuz.

Geçen Amazon'da kampanya vardı, kaya gibi sağlam FSP Hydro G Pro HG2 1000W Gold sertifikalı güç kaynağını 7400'e veriyordu. Bu tarz kampanya görürseniz direkt alın, 1000W olmasının zararı yok, aksine faydanıza. 550W-650W vb düşük bir PSU alırsanız ilerde yükseltme yaparken sıkıntı yaşarsınız. Tekrar para verip PSU almak zorunda kalabilirsiniz. Güç kaynağı kasadaki en önemli parçalardan biridir ve bu konuda tasarruf etmeye çalışmayın derim.

Şu siteden ne kadar güce ve nasıl bir güç kaynağına ihtiyacınız olduğunu hesaplayabilirsiniz;
Power Supply calculator - calc for silent PSUs from be quiet!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…