R7-7800x3D vs R7-9800x3D

Bütçe
22000

Hellospontos

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kasanın ekran kartı RAM ve işlemci dışında ki parçalarını topladım kafamda o parçalar da belli az çok hangisini alayım? Ama işlemci için şöyle bir sıkıntı var kesin bir şey yapamıyorum. Ryzen 7 7800x3D ya da Ryzen 7 9800x3D düşünüyorum iki işlemci için de geçerli olarak taksitli satıp güvenilir bir mağaza bulamadım diğer parçaları da Amazon'dan aldım fiyatları çoğunlukla ya en ucuz ya da 100-200₺ gibi fark vardı Amazon'dan yana hiçbir sıkıntı yaşamadım şu ana dek hangi işlemciyi almam lazım ve hangi siteden? 9800x3D için magic diye mağaza satıyor N11'de diğer sitelerde de çoğunlukla bu mağaza satıyor ondan emin olamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC
• İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D AM5
• Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX
• RAM: Patriot Viper Venom 32GB (1x32GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming RAM
• SSD: Samsung 990 Pro 2TB NVMe M.2 PCIe 4.0
• Ekran Kartı: Galax GeForce RTX 5070 Ti EX White
• PSU (Güç Kaynağı): MSI MAG A750GL 750W 80+ Gold Fully Modüler
• Sıvı Soğutma: MSI MAG CoreLiquid A13 White 360 mm
• Kasa: MSI MAG PANO 100R Beyaz Temperli Camlı ATX Mid Tower
• Monitör: Samsung Odyssey G6 27” 2K 240Hz IPS

Periferik Cihazlar
• Klavye: Aula F75 %60 Klavye
• Mouse: Attack Shark X3 Pro
• Kulaklık: SteelSeries Arctis Nova 5X

Depolama
• Harici Disk: 1TB Harici Disk

sadece oyun oynuyorsan Ryzen 7 7800X3D önerebilirim ya da render, yayın açma veya çoklu görevler yapmak içinse Ryzen 9 9800X3D daha mantıklı olabilir ama oyunlarda %5-10 fark için fazla para ödersin

Kafamda kurduğum sistem bu arkadaşlar biraz MSI MAG sponsorlu gibi oldu ama parçaların uyumu konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Sadece oyun oynuyorsan Ryzen 7 7800x3D önerebilirim ya da render, yayın açma veya çoklu görevler yapmak içinse Ryzen 9 9800x3D daha mantıklı olabilir ama oyunlarda %5-10 fark için fazla para ödersin.

Şu anlık sadece oyun düşünüyorum ama yazın kuracağım için PC'yi internetim kaldırırsa yayın da deneyeceğim.
Ek olarak da taksitli bir site arıyorum arkadaşlar nakit olarak zaten ekran kartını taksitli alamıyorum en azından işlemciyi taksitli alayım diyorum. Attığın site taksit yapmıyor vade farksız.

Yani şu an ben izmirdeyim parçaları eve söylüyorum eve dönünce PC'yi kuracağım aslında.

RAM yanlış kalmış

XPG Lancer Blade RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 AX5U6000C3016g-dtlabrwh DDR5 RAM bu olacak RAM​

Son düzenleme:
Kafamda kurduğum sistem bu arkadaşlar biraz MSI MAG sponsorlu gibi oldu ama parçaların uyumu konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Şu anlık sadece oyun düşünüyorum ama yazın kuracağım için PC'yi internetim kaldırırsa yayın da deneyeceğim.
Ek olarak da taksitli bir site arıyorum arkadaşlar nakit olarak zaten ekran kartını taksitli alamıyorum en azından işlemciyi taksitli alayım diyorum. Attığın site taksit yapmıyor vade farksız.

Yani şu an ben izmirdeyim parçaları eve söylüyorum eve dönünce PC'yi kuracağım aslında.

RAM yanlış kalmış

XPG Lancer Blade RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 AX5U6000C3016g-dtlabrwh DDR5 RAM bu olacak RAM​

o zaman ryzen 9 almalısın sonradan para vermene gerek yok. AMD Ryzen 7 9800X3D Soket AM5 5.2GHz 96MB 120W 4nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
3 taksitli alabilirsin

Şöyle daha önce hiç kasa toplamadım o yüzden tray ya da box farkını bilmiyorum eğer tray mantıklıysa 21500e Amazon da dfsbilgisayar satıyor orası güvenilir duruyor. Vatan çok pahalı Teknosa'da gene en azından 24500TL ve yine de bu farklar çok 3-4K paradan bahsediyoruz mağazalar hakkında bir bilgisi olan varsa daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı