R7 7800x3D yük altında 80 derece normal mi?

Maysterouses

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Sistemde anakart değişikliğine gittim, ASRock B650M pg riptide vardı, MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi anakarta geçtim.
Değiştirmeden önce boşta 35-45 arası sıcaklıklardı diye hatırlıyorum, şu an 50-55 arası oynuyor. O zaman ilk kullandığım termal macun değil de bilgisayarcının kendi (markasını bilmiyorum sormadım) termal macununu kullandık. Format attık ve W11 olarak Windows'u güncelledik. Bir de emin değilim ama kasa sanki daha bir fan sesli çalışıyor gibi geliyor bana boştayken duyuyorum önceden sadece cw daha fazla geliyordu ama şu an hava mı diyeyim fan mı bir ses var.

Cinebench R24 testlerinde maksimum 80 derece oldu haricinde oyun deneyimleyemedim ama bu akşam denemeyi düşünüyorum.
Görünürde sizce bir problem var mı?

Sistem:

• Ryzen 7 78003x3D işlemci.
  • NVIDIA RTX 4080 Super ekran kartı.
  • MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi anakart.
  • 32 GB Vengeance CL30 6000 MHz XMP RAM.
  • Kingston 1TB SSD.
  • Peerless assasin 120SE kule tipi soğutucu.
  • Corsair 4000D airlflow + 850W 80+ Gold PSU.
  • Windows 11 Pro bit işletim sistemi.

Senin kullandığın termal macun nedir ?

Tahminimce kule tipini düzgün montajlayamamışsındır ama boşta 50-55 fazla olsa da maksimum 80'i görüyorsa bir problem olmaz.

Test de bu sıcaklıkları görmen normal. Normal kullanımda görmezsin. 65-70 arası alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…