R7 7840HS ve RTX 4060 sistem oyunlarda performans düşüşü var

İşletim sistemi
Windows 11
Yer
Washington D.C.
Arkadaşlar şu an kullandığım laptop HP Victus özellikleri Ryzen 7 7840HS RTX 4060 ve 16 GB 2x8 DDR5 5600MHz RAM bulunmakta. İlk aldığım zamanlar en basit olacak şekilde örnek vermek gerekirse Minecraft 1.20'de shader ile 32 Chunk'ta 120 130 FPS arası alıyordum fakat şimdi aynı yerde aynı ayarlarda aynı shaderla o FPS'lere çıkamıyorum bilgisayarı alalı neredeyse 10 aya yakın oldu ve 1 defa format attım sadece. Format atmak istemiyorum neden olabilir bu performans düşüşü? Güç modu ile bir ilgisi yok zaten kontrol ettim. Sıcaklıklarda da bir farklılık bulunmamakta.

Arkadaşlar şu an kullandığım laptop HP Victus özellikleri Ryzen 7 7840HS RTX 4060 ve 16 GB 2x8 DDR5 5600MHz RAM bulunmakta. İlk aldığım zamanlar en basit olacak şekilde örnek vermek gerekirse Minecraft 1.20'de shader ile 32 Chunk'ta 120 130 FPS arası alıyordum fakat şimdi aynı yerde aynı ayarlarda aynı shaderla o FPS'lere çıkamıyorum bilgisayarı alalı neredeyse 10 aya yakın oldu ve 1 defa format attım sadece. Format atmak istemiyorum neden olabilir bu performans düşüşü? Güç modu ile bir ilgisi yok zaten kontrol ettim. Sıcaklıklarda da bir farklılık bulunmamakta.

Ekran kartının watt değeri nedir?

Sorun format sonrası mı başladı? Öyle ise laptopunuzun ilgili sitesinden gerekli sürücülerin tamamını kurun, aksi takdirde daha stabil uygulamalarla performansı tekrardan test edin belki minecraft tarafından bir sorun oluşmuştur. Ayrıca son zamanlarda yeni bir oyuncu ekipmanı alıp yazılımını kurduysanız (steelseries gg gibi) ekran kaydetmeye yarayan özellikleri devre dışı bırakmayı veya o yazılımları silmeyi deneyin. Performans düşüşünden önce illaki bir şey yapmışsınızdır durduk yere düşmez(donanımsal arıza veya fan tıkanması/macun kuruması gibi durumlar hariç).

Ekran kartının watt değeri nedir?
Arkadaş imzasında 120w olarak belirtmiş ama ne alaka acaba? Soru sormak için mi soruyorsunuz :D

Arkadaş imzasında 120W olarak belirtmiş ama ne alaka acaba? Soru sormak için mi soruyorsunuz :D

İmzalar kapalı olduğu için her kullanıcı imzayı görecek diye bir detay yok. RTX 4060 dediğimiz zaman insanın bir beklentisi olabiliyor ama düşük TDP ile yapılandırılmış bir kart düşük performans vererek kullanıcısını üzebilir.

Soru sormak için sormuyorum, soruna bir çözüm bulmak için soruyorum!

İmzalar kapalı olduğu için her kullanıcı imzayı görecek diye bir detay yok. RTX 4060 dediğimiz zaman insanın bir beklentisi olabiliyor ama düşük TDP ile yapılandırılmış bir kart düşük performans vererek kullanıcısını üzebilir.

Soru sormak için sormuyorum, soruna bir çözüm bulmak için soruyorum!
Tabi ki öyle fakat arkadaşın belirttiği gibi zaten aldığı belirli bir performans varmış ve o performansı sergileyememeye başlamış, bu tür durumlarda da sorduğunuz soru hiç anlam ifade etmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı