R7 8700F işlemcinin sıcaklık değerleri uygulamalarda farklı görünüyor

RSTUDIOS

Megapat
Daha fazla  
RAM
patriot viper 16x2
Anakart
Colorful BATTLE-AX B650M
OCCT 72 derece digital ekranda da 72 derece. Ryzen Masterde 95 derece gözüküyor hangisi doğru acaba ? OCCT de de 95 derece gözüküyor ama anlayamadım.
Neredeki değeri ciddiye almam gerekiyor ?

Son düzenleme:
OCCT de core sıcaklıkları 88 95 81 87 çok değişkenlik gösteriyor. tamamını atar mısınız?

Fakat buraya göre bu derece çok fazla niye soğutucumun üstünden dijital ekranda 74 derece yazıyorda occt işlemcide öyle gözüküyorda. Ryzen master ve occt diğer sıcaklık değerlerinde 90+ gözüküyor ? Çekirdeğin merkez sıcaklığı mı bu ? Soğutucuyumu tam takamadım acaba. Macun mu az koydum. Thermalright peerless assassin var elimde.

Montajda sorun vardır hocam. Macunu ya çok sürdünüz ya da temas etmiyor.

Montajda sorun vardır hocam. Macunu ya çok sürdünüz ya da temas etmiyor.
Ryzen Master'dan overclock yaptım da oradaki ısı buradakinden çok farklı gözüküyor. Mesela 120 watta işlemci normalde 65-70 muhtemelen ondan dolayıdır da. Şu an bir değişiklik yaptım ne yaptım bilmiyorum ( oto ayarları kullandığım için) 90W düştü TDP ve OCCT göre 67 derece Ryzen Master göre 90 derece gözüküyordu. Montajda sorun olduğunu pek sanmıyorum elim aşina montaj işine çünkü çok kafamı kurcalarsa yakın bir tarihte tekrar kontrol edeceğim onu.

Şuan ben bu zamana kadar hep msi veya occt sıcaklık değerlerini dikkate alarak hareket etmiştim. Tam olarak hangisinin doğru söylediğini anlamıyorum hala.

digital ekran aldık buda hatalı bu değerlere göre bakarsak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…