R7 8700F - RTX 5070 sistem nasıldır?

Arkadaşıma sistem toplayacağız ve bu tarz bir şey toplamış, bütçesi 60-75 bin TL civarı (burası 74 falan yapıyormuş) sizce topladığı nasıl, daha iyi ne olabilir? Şimdiden teşekkürler, iyi sosyaller.

Eki Görüntüle 2492064

@Xitana neden beğenmediniz hocam söyler misiniz? Neyi düzeltmemiz gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam merhabalar öncelikle dediğiniz bütçeye yakın olacak şekilde parçaları seçtim fakat azıcık bütçeyi aştım, bütçenin tam olması için kasa modeli bu model ile değiştirilebilir. Sistemde çoğu parçayı sizi üzmeyecek şekilde f/p olarak seçtim. Bileşenlerde bir tek kasa kafanıza göre değiştirilebilir onuda bütçeyi tamamlamak için uygun modellerden birini seçtim. Onun haricinde sistemde 5080 serisinin en uygun ekran kartı modelini kullandım. İşlemci olarak 8700F seçtim fakat 2k oyun performansında darboğaz seviyesi 9600x ve 7600x'e göre daha düşük bu nedenle f/p olarak en iyi işlemci bu gider. Anakart olarak B840 yonga setli bir anakart seçtim Gigabyte'ın B650 ve B650m anakartları da seçilebilir fakat 12 fazlı ve daha kaliteli bir model olsun diye bunu seçtim tek dezavantajı WİFİ yok ve Micro-ATX. Wifi'li model arıyorsanız bu modeli seçebilirsiniz fakat yonga seti düşer. Ramlere gelicek olursak toplamda 24 gb tek modül olacak şekilde fiyatı düşük tutmak amacıyla bu modeli seçtim. Ram'i daha iyi modellere yükseltilirse bütçe aşılır veya başka özelliklerden kısarak yapabilirsiniz. SSD'ye gelicek olursak Sıralı Okuma:7000 MB/s ve Sıralı Yazma:6500 MB/s. değerlerine sahiptir, ssd ömrü bu fiyat bandında ki bir modele göre gayet iyidir (Rastgele Okuma: 900 K IOPS ve Rastgele Yazma: 1.000 K IOPS) CPU Soğutucuya gelicek olursa F/P olarak hava soğutma olarak en iyilerinden 3-4 bin liralık sıvı soğutmalar ile nerdeyse kafa kafayadır başlıca artılarından biri ise Çift FANLI ve KULE TİPİ olmasıdır.

Genel olarak topladığım sistemin tablosu aşağıdadır buna göre sorularınızı sorabilirsiniz.

1747445906913.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı