seneskilic
Femtopat
Daha fazla
Merhaba,
Sistemim:
İşlemcim BIOS ayarları ile 105W volt seviyesine kadar izin veriyor. İşlemcim yük altında 96 derecelere kadar çıkıyor.
BIOS'da yaptığım farklı ayarlar ile Cinebench test koşturdum bilgisayarı ve sonuçlar şu şekilde:
Bios fabrika ayarlarındayken:
Sadece Expo1 modunu aktif ettiğimde:
Gameboost ve Expo1 modunu aktif ettiğimde:
Gameboost, Expo1 modu aktif ve TDP değeri 105W çıkardığımda:
İşlemciyi yüksek performansta çalıştırdığımda 3 fanlı MSI Mag CoreLiquid M360 sıvı soğutucu full performansta çalışmaya başlıyor ve işlemcim 95 derecelere kadar ulaşıyor. Performans değerlerini düşürdüğümde ise 70 derecelere bile ulaşmıyor sıcaklık. Ancak performans modda aldığım Cinebech skoru 23000 iken fabrika ayarları modunda 19500'e düşüyor.
Termal macunum thermal grizzly kryonaut extreme ve uygulamayı çok iyi profesyonelce yaptım. Anakart bağlantılarında da herhangi bir sorun yok.
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Hava akışı, AIO oryantasyonu olması gerektiği gibi.Teşekkürler yanıtlarınız için. Tabii ilk olarak bakır plakanın altında olan şeffaf filmi söktüm.
Sistem boşta dururken 44 derecelerde çalışıyor. Oda sıcaklığım 26-27 derecelerde. Kasa MSI MAG 320R Airflow.
3 Fanlı sıvı soğutma kasanın üst yüzeyinde montajlı. Önden 3 adet temiz hava girişi için fan var 1 adet arkada egzos fan var.
Sistemin görüntüsü:
Eki Görüntüle 2402384
Hocam MSI Center yapay zeka kontrolü kullanıyorum. Bahsettiğiniz OC ayarlarını yapmak benim için bir bilinmezlik çünkü bilmiyorum... Nasıl yaparım karar veremedim.Hava akışı, AIO oryantasyonu olması gerektiği gibi.
Bir önceki cevabımda söylediğim PBO ile güç limitleme işlemlerini deneyebilirsiniz, tek CCD Zen 4/5 işlemciler için sweetspot olarak denebilecek güç değeri 90-105W cTDP (110-128W PPT), bu değerleri curve optimizer ile kullanmanız durumunda performans kaybı yaşamazsınız aksine silikonunuz iyi ise, -25, -30 değerlerine kadar inebiliyorsanız daha iyi performans alırsınız.
Kendi kullandığım R7 7700 belirttiğim güç aralığında -30 curve optimizer ile 7700X'i geçip 20400-20500 civarı R23 skoru veriyor, sıcaklıklar R23'de Peerless Assassin 120 ile 84-85 derecelerde geziyor.
AMD'nin Ryzen Master uygulamasını kullanabilirsiniz veya BIOS üzerinden gelişmiş veya overclock menüsünde bulunan PBO (Precision Boost Overdrive) ayarını gelişmiş moduna alarak belirttiğim değerleri girebilirsiniz. Aynı / yakın sekmelede Curve Optimizer ayarı da olacaktır.Hocam MSI Center yapay zeka kontrolü kullanıyorum. Bahsettiğiniz OC ayarlarını yapmak benim için bir bilinmezlik çünkü bilmiyorum... Nasıl yaparım karar veremedim.
Hava akışı, AiO oryantasyonu olması gerektiği gibi.
Bir önceki cevabımda söylediğim PBO ile güç limitleme işlemlerini deneyebilirsiniz, tek CCD Zen 4/5 işlemciler için sweetspot olarak denebilecek güç değeri 90-105W cTDP (110-128W PPT), bu değerleri Curve Optimizer ile kullanmanız durumunda performans kaybı yaşamazsınız aksine silikonunuz iyi ise, -25, -30 değerlerine kadar inebiliyorsanız daha iyi performans alırsınız.
Kendi kullandığım R7 7700 belirttiğim güç aralığında -30 Curve Optimizer ile 7700X'i geçip 20400-20500 civarı R23 skoru veriyor, sıcaklıklar R23'te Peerless Assassin 120 ile 84-85 derecelerde geziyor.
AMD'nin Ryzen Master uygulamasını kullanabilirsiniz veya BIOS üzerinden gelişmiş veya overclock menüsünde bulunan PBO (Precision Boost Overdrive) ayarını gelişmiş moduna alarak belirttiğim değerleri girebilirsiniz. Aynı / yakın sekmelede Curve Optimizer ayarı da olacaktır.
BIOS'a göre sayfaların yeri değişeceğinden internete MSI PBO, MSI Curve Optimizer diye aratarak bakabilirsiniz.
Secure Boot ve LAN kontrolcüsünü siz kapattıysanız geri açın.Hocam tekrardan selamlar,
Bilgisayarıma şimdi erişebildim. MSI Center'da şöyle ekranlar var:
Bu ekranlardan dediğiniz ayarları yapamaz mıyım? Bios dışında.
Eki Görüntüle 2402867
Hocam bu ayarları yaptım BIOS'ta nasıl sizce?